Ana Sayfa > Haberler > Yeşilırmak’ta endişe verici balık ölümleri

Yeşilırmak’ta endişe verici balık ölümleri

Amasya’da Yeşilırmak nehrinde çok sayıda ölü balık kıyıya vurdu. Hareketsiz ya da çırpınan balıkları kimi vatandaşlar avladı, kimileri ise yaşatmaya çalıştı. Merkeze bağlı Yazı Bağları Mahallesi civarında bugün sabah saatlerinden itibaren balıklar kıyıya vurdu. Bazı vatandaşlar balıkları tutmaya çalıştı.

“Tuttuğunuz balıklar zehirliyse ne yapacaksınız?” sorusuna ‘bir şey olmaz” diye yanıtlayan bazı vatandaşlar, birkaç gün suda bekletip öyle yiyeceklerini söyledi. Balık ölümlerinin her yıl yaşandığını anlatan vatandaşlar önlem alınmasını istedi.

Yürek burkan bu durumun araştırılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü görevlileri tarafından alanda ölçüm yapıldığı ve incelenmek üzere numune alındığı öğrenildi.

Kışın kar, yaz ve sonbaharda da beklenen yağışların düşmemesi dolayısıyla olağanüstü kuralık riski atında bulunan illerden olan Amasya’nın şehrin ortasından geçen Yeşilırmak’ta su seviyesi önemli oranda azalmıştı.

İHA