Ana Sayfa > Dünya > Küresel ısınmanın yol açtığı aşırı iklim olayları durulmuyor!

Küresel ısınmanın yol açtığı aşırı iklim olayları durulmuyor!

Küresel ısınma kaynaklı aşırı iklim olayları Çin’den Hindistan’a, ABD’den Panama’ya pek çok ülkede meteorolojik afetlere yol açtı.

Yalnızca bir hafta içinde, dünyanın pek çok farklı bölgesinde can ve mal kaybına yol açan, küresel ısınmaya bağlı aşırı iklim olayları yaşandı.

Brezilya’da “dünyanın akciğerleri” Amazonlar yanmaya devam ederken, Fransa’nın Marseille kentinde bir tatil yerinde çıkan yangının üzerine, bölge tahliye edildi.

Çin’de ise tatilcilerin huzurunu kaçıran hortum oldu.

ABD’nin pek çok kıyı bölgesinde de fırtınalar, sellere yol açtı.

Hindistan ve Panama’daki yağışlar ise toprak kaymalarını ve selleri beraberinde getirdi.