Ana Sayfa > Hukuk > Kirazlıyayla’da köylüler ‘savunma hakkı’ için baro başkanı ile birlikte yürüdüler

Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun, ‘Savunma Yürüşü’ sırasında madene karşı direnişleri nedeniyle sürekli baskı altında olan Kirazlıyayla köyünde vatandaşları ziyaret etti. Baro başkanını karşılamaya giden köylüler jandarma tarafından engellenmek istendi.

19 Haziran’da başlayan ve 80 baro başkanının katıldığı ‘Savunma Yürüyüşü’ devam ederken, Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun da yürüyüşleri sırasında esnasında flotasyon ve atık tesisine karşı direnen ve bu yüzden sürekli jandarma baskısı altında olan Kirazlıyayla köylülerine destek ziyaretinde bulunmak istedi. Baro başkan Altun’u karşılamaya gitmek isteyen köylü kadınlarının önü jandarma tarafından kesildi.

ALTUN: “HERŞEYE RAĞMEN BİZİMLE YÜRÜDÜLER!”

Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünde Meyra Madencilik adlı şirketin yapmak istediği atık tesisine karşı direnen köylülere baskılar sürüyor. Bursa Baro Başkanı’nın geleceği sırada, Bursa İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı’nı gerekçe gösteren jandarma ekipleri, köylülerin evde kalması yönünde anons yaptı. Toplantı, yürüyüş ve gösterilerin yasak olduğunu belirten anonsta kararlara uymayanlar hakkında para cezası uygulanacağı söylendi. Farklı yollardan giderek jandarma engelini aşan kadınlar, Altun’u karşılayarak meydana kadar birlikte yürüdü. Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun “Her şeye rağmen bizimle yürüdüler” dedi.

KİRAZLIYAYLA’YA ÖZEL YASAK

Kirazlıyayla’ya özel bir yasak uygulanmaya çalışıldığını söyleyen Gürkan “Başka köylerde kahvehaneler açık. Köylüler oralarda toplanıp, ürünlerini satıyorlar. Ama Kirazlıyayla’da kahvehane kapalı, ürünlerini satamıyorlar. Köylülerin Bursa’ya gidip ürün satmalarında sorun yok ama Kirazlıyayla’da yasak. Yurttaşlara sokağa çıkma konusunda bir baskı söz konusu. Bu insanlar tarlalarını ekecek, hayvanını otlatacak, ekecek” diye konuştu.

Kirazlıyayla’da köylüler ‘savunma hakkı’ için baro başkanı ile birlikte yürüdüler” hakkında bir düşünce