Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Kazdağları: “Yasaklar yıldıramaz, ekolojik yıkıma DUR demeye devam”

Kazdağları: “Yasaklar yıldıramaz, ekolojik yıkıma DUR demeye devam”

26 Ekim’de Ekoloji Birliği tarafından düzenlenen “ekoloji mitingi”nin valilikçe yasaklanmasına yurt genelinde tepkiler çığ gibi yükselirken, bir ses de Kazdağları’nda Kirazlı Balaban tesislerindeki direnişçilerden geldi.

“Ekoloji Birliği olarak, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara’da “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma DUR Diyoruz” adıyla düzenleyeceğimiz miting Ankara Valiliği tarafından yasaklanmıştır. Kazdağları nöbet alanında yapılan açıklamada yasak kararı protesto edilirken, şu sözlere yer verildi: “Yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu antidemokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim Krizine, ekolojik yıkıma, talana, ve soyguna daha gür sesle DUR demeye devam edeceğiz.”

(26 Ekim 2019)