Ana Sayfa > Haberler > Karacasu kaymakamı: Jeotermal olmadığı için Karacasu’nun inciri kaliteli

Karacasu kaymakamı: Jeotermal olmadığı için Karacasu’nun inciri kaliteli

Aydın iline bağlı Karacasu yaylasında geçtiğimiz günlerde düzenlenen muhtarlar toplantısında jeotermal ve yöredeki önemli tarımsal değer olan incir konusu birlikte gündeme geldi. Karacasu Kahvederesi Yaylası’nda düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Kaymakam Ahmet Soley, Jeotermal olmadığı için Karacasu’nun inciri kaliteli olduğunu elirterek, incir tesisi kuracaklarını söyledi. Toplantıda Karacasu kaymakamı Ahmet Soley muhtarlara hitap ederken, ilginç bir saptamayı da ifade etti.

JES OLMAMASI YÖREDEKİ İNCİR İÇİN BİR AVANTAJ

Ses Gazetesi‘nin haberine göre Karacasu’da jeotermal tesis olmadığı için incirde avantajlı duruma geldiklerini söyleyen Kaymakam Soley, “Karacasu’da yeni bir değer var. İncir. Jeotermal olmadığı için avantajlı duruma geldik. Santral olmadığı için kükürt sorunumuz yok. İncirimiz kaliteli. Bilhassa Yaykın’da kaliteli incirimiz var. 380 bin liralık bir proje hazırladık. İncir işleme ve yan ürünler imalat tesisi kuracağız” dedi.

“Birinci kalite incir, satım için paketlenecek. Bunun dışında alt kalitedeki incirler de incir lokumu, incir ezmesi, cipsi şeklinde değerlendirilecek” diyen Kaymakam Soley, konuşmasında “Bu da projelendirme aşamasında. Kaynağı da büyük ölçüde bulundu. Bunu da Yenice’deki tesiste kuracağız. Önce Yaykın bölgesinde düşünmüştük ama maliyet artacaktı. İncir işletmesini de söz veriyorum, incir sezonu öncesi açmış olacağız” şeklinde sürdürdü.