Ana Sayfa > Haberler > Akıllara zarar JES savunması: “Arazilere zarar vermeyecek, gelişmelerin önünü açacak”

Denizli’nin Tavas ilçesinde jeotermal sondaj çalışması yapacak olan Amadeus Resources firması JES’lerin tarım arazilerine zarar vermeyeceğini söyleyerek doğa katliamının zeminini hazırlamaya çalıştı.

Denizli’nin Tavas ilçesinde 8 farklı noktada jeotermal kaynak bulmak için sondaj çalışması yapılacak. Çalışma yapacak firma AmadeusResources jeotermallerin bölgedeki tarım arazilerine zarar vermeyeceğini hatta gelişmelerin önünü açacağını söyleyerek doğa katliamının zeminini hazırlamaya çalıştı.

Denizli’de yapılmak istenen jeotermaller halkın tepkisini toplamaya devam ediyor. Tavas ilçesine bağlı Avdan Mahallesi’nde vatandaşların tepkileri üzerine iptal edilen termik santral projesinin ardından Tavas’ın diğer mahallerinde jeotermal kaynak arama projesi için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilmişti.

FİRMANIN GENEL MÜDÜRÜ’NDEN JEOTERMAL GÜZELLEMESİ

Evrensel’in haberine göre; projeyi yapacak firma dün (20 Temmuz) yaptığı açıklama ile skandala imza atarken, tarım arazilerinin jeotermalden zarar görmeyeceğini ve birçok gelişmenin önünü açacağını ileri sürdü. Her biri 1.8 milyon dolar olan ve tarım arazilerinin neredeyse sonu anlamına gelen 8 sondaj çalışması için AmadeusResources Enerji Tic. Ltd Şti. Genel Müdürü Hüseyin Çiloğlu, Tavas ilçesinin Türkiye’nin sera merkezi olacağını iddia etti.  Sıcak su patlamalarına yol açan jeotermalleri ‘Ciddi bir açılım’ olarak nitelendirildi.

Denizli’deki jeotermal kaynaklarla ilgili açıklama yapan Çiloğlu jeotermallerin ciddi avantajlar sağladığını söyledi ve Denizli’nin bir diğer ilçesi Sarayköy’ü örnek gösterdi. Halkın tarım arazilerinde çeşitli sıcak su patlamalarına yol açan ve birçok vatandaşın tarlasının kurumasına sebep olan jeotermaller Çiloğlu tarafından “Ciddi bir açılım” olarak nitelendirildi. Genel Müdür Hüseyin Çiloğlu’na göre sondaj sırasında bile her sondaj için 2 bin metrekare bir alanı işgal edecek olan JES  çalışmalarının tarıma da hiçbir zararı olmayacakmış.

24 MUHTAR VE HALK PROJEYE KARŞI ÇIKIYOR

Firmanın çeşitli güzellemeler yaptığı Tavas ilçesindeki jeotermal projesine ise geçtiğimiz günlerde 24 muhtar imza toplayarak projeye karşı çıkmıştı.