Ana Sayfa > Ekoloji > İliç’te Liç Yığını Altında Kalan Son İşçinin De Cansız Bedenine Ulaşıldı

İliç’te Liç Yığını Altında Kalan Son İşçinin De Cansız Bedenine Ulaşıldı

İliç’te meydana gelen maden katliamında liç yığını altında kalan son işçinin de cenazesine ulaşıldı. Maden ocağında siyanürlü liç kayması sonucu liç yığını altında kalan 9 işçiden üçünün daha cansız bedenine bir kaç gün önce ulaşılmıştı.

Erzincan‘ın İliç ilçesinde maden ocağında siyanürlü liç kayması sonucu liç yığını altında kalan 9 işçiden üçünün daha cansız bedenine 5 Haziran günü ulaşıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde liç yığının kayması sonucu 9 işçi liç yığını altında kalmıştı.

Liç kaymasından 114 gün sonra bugün 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Böylece liç yığını altında kalan 9 işçiden 8’inin cansız bedenine ulaşılmış oldu.

ANKA Haber Ajansı’nın verdiği habere göre; İliç’te meydana gelen maden katliamında liç yığını altında kalan son işçinin de cenazesine ulaşıldı. Böylece Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında siyanürlü liç kayması sonucu liç yığını altında kalan 9 işçiden sonuncusunun da cansız bedenine ulaşıldı.

Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 Şubat’ta Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde liç yığının kayması sonucu 9 işçi toprak altında kaldı. İki işçinin 5 Nisan ve 19 Nisan’da, iki işçinin de 4 Mayıs’ta, 4 Haziran’da da bir işçinin daha cenazesine ulaşıldı. Liç kaymasından 116 gün sonra ise 3 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Dün yapılan çalışma sonucunda toprak altında kalan son işçinin de cansız bedenine ulaşıldı.

İşçilerin kimliğinin DNA testi sonucunda belirleneceği öğrenildi.

Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.