Ana Sayfa > Bildiriler > İklim Krizine de, Ekolojik Yıkıma da DUR Diyoruz!

İklim Krizine de, Ekolojik Yıkıma da DUR Diyoruz!

Haydi Mitinge! Pankartını al da gel!

Dünya kirletildikçe kirletiliyor. Kârlarına Kâr eklemekten başka hesabı olmayanların yüzünden geleceğimiz yok ediliyor.

Dereler, tepeler; ormanlar, tarım arazileri; göller, denizler ticari alana dönüştürüldü. Ormanların yok olması, derelerin, denizlerin, sularımızın kirletilmesi hiç umurlarında değil. Varsa da yoksa da dünyaları para olmuş.

Kapitalizmin saldırısı her gün değişik alanlarda, değişik biçimlerde devam ediyor. Sular, ormanlar, dereler, tepeler meta olarak değerlendirilmek isteniyor.

Nükleer, termik santrallerle, HES’lerle, RES’lerle, JES’lerle, taş ocaklarıyla, maden işletmeleriyle ülkenin her karış toprağı talan ve yağma alanı haline getirildi.

Bu saldırıları kabul etmiyoruz. Mücadeleyi büyütmek, haykıran sesleri birleştirmek için 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara’dayız.

Bu nedenle tüm ekoloji örgütlerini, emek ve demokrasi güçlerini mitingimize davet ediyoruz.

Pankartınızı alın gelin, bizimle omuz omuza olun. “İklim krizine de ekolojik yıkıma da DUR diyoruz.” Sesimize ses verin, omuzu omuz dayayın. Saldırıları durduralım.

Yaşasın ekoloji mücadelemiz!

EKOLOJİ BİRLİĞİ YÜRÜTME KURULU