Ana Sayfa > Bildiriler > 2024’e Akbelen’deki nöbet çadırında giren İkizköylülerden yeni yıl mesajı: Akbelen’i madene vermeyeceğiz

2024 yılına Akbelen Ormanı’ndaki nöbet alanında giren İkizköylüler,, maden şirketine ‘Mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız, vazgeçmeyeceğiz!’ mesajını iletti. İkizköylü Nejla Işık, “Bu maden duruncaya kadar biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

2024 yılına Akbelen Ormanı’ndaki nöbet alanında giren İkizköylüler,, maden şirketine ‘Mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız, vazgeçmeyeceğiz!’ mesajını iletti.  Muğla İkizköy‘deki Akbelen Ormanları’nda termik santrallere kömür sağlamak için yapılan kıyım ve dinamit patlatmaları nedeniyle nöbetlerini sürdüren gönüllüler ve ekoloji aktivistleri, 2024’e girerken de nöbet alanında olacaklarını belirterek, herkesi kendileriyle birlikte İkizköy’e çağırmışlardı.

“HAKLIYIZ, MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Muğla‘nın Milas ilçesine bağlı İkizköy‘de, dört yıldır Akbelen ormanlarındaki madene karşı mücadele veren köy sakinleri, doğalarını ve topraklarını koruma adına direnişlerini sürdürüyor. Milas’a bağlı İkizköy Mahallesi’nde Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak amacıyla maden sahası açılmasına engel olmak isteyen ve çevreciler ve bölge halkı, 2024 yılına Akbelen’deki yeni nöbet alanındaki çadırda girdi. İkizköylüler, 2024 yılına koruma mücadelesini ve direnişlerini halen sürdürmekte oldukları Akbelen Ormanı’nda nöbet çadırında girdiler.

Aynı zamanda, Akbelen ormanı için başlattıkları Adalet nöbetinin de 900. gününü kutlayan İkizköylüler, “Ormanımıza kıymış olsalar da tarım arazilerimizi, zeytinliklerimizi, köyümüzü madene vermemek için inatla, sabırla, inançla direnmeye devam ediyoruz. Kimse mücadelenin bittiğini sanmasın. Çünkü biz bitti demeden bu dava bitmez! Akbelen’den vazgeçmiyoruz.” mesajı verdiler.

İkizköy Çevre Komitesi sözcüsü Necla Işık, 2024’e girerken nöbet çadırında şunları söyledi:

”Bizler İkizköy’de, Akbelen’de tam dört senedir, Akbelen için İkizköy için dağımız, toprağımız taşımız, vatanımız için mücadele ediyoruz, direniyoruz, nöbet tutuyoruz. 2023’te canımızdan can gitse de kolumuzu bacağımızı kesseler de, Akbelen’i yıkıp yangın yerine çevirseler de biz bu topraklardan Akbelen’den de vazgeçmiyoruz.”

”İyiliğimizle, sevgimizle birbirimize duyduğumuz destek ve dayanışmayla yine burada nöbet alanında 2024’e saatler kala bir aradayız. Biz bu mücadeleyi bırakmadık, bırakmayacağız, vazgeçmeyeceğiz. Ne Akbelen’i ne de İkizköy’ü madene teslim etmeyeceğiz. Bu maden duruncaya kadar biz bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

Akbelen nöbet çadırında bir araya gelen köylüler, ”Her yer Akbelen, her yer direniş” sloganları attı.