Ana Sayfa > Ekoloji > Cengiz Holding ve iktidar İkizdere’ye baktığında sadece bazalt taşı görüyor | Video/Haber

Cengiz Holding ve Cumhur İttifakı İkizdere-İşkencedere Vadisi’ne baktığında bazalt taşından başka şeyler görmüyor. Gördükleri şey, sadece bazalt taşı. Çünkü Cengiz Holding’in, kârına kâr katmasi için kendisine lazım olan sadece bazalt taşı!

Cengiz Holding ve Cumhur İttifakı, İkizdere-İşkencedere Vadisi’ne baktığında bazalt taşından başka şeyler görmüyor. Gördükleri şey, sadece bazalt taşı. Çünkü Cengiz Holding’in, zenginliğine zenginlik katması için kendisine lazım olan şey; sadece bazalt taşı!

7 Haziran sabahı İkizdere – Asuman Fazlıoğlu anlatıyor (Video: DKDER)

CENGİZ VE CUMHUR İTTİFAKI İÇİN BAZALT TAŞI BU VADİDEN DEĞERLİ (!)

Türkiye’nin eşsiz doğal alanlarından olan, Dünyada koruma altındaki 200 vadi arasında yer alan ve aynı zamanda doğal sit alanı ilan edilen, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Termal ve Kış Turizmi Yeni Destinasyonu” olarak belirlenmiş, bakanlık tarafından “örnek yayla” modeli uygulanması planlanan Rize İkizdere-İşkencedere Vadisi, Cengiz Holding’in zenginliğine zenginlik katma ihtirasıyla ihtiyaç duyduğu bir “taş” için kurban ediliyor.

Ya bir gram altın için neler kurban ediliyor? Kazdağları’ndan Fatsa’ya, Efemçukuru’ndan Kışladağ’a, Emirdağ yaylalarından Malatya’ya… daha saymakla bitmez.

HER ŞEY CENGİZ HOLDİNG’İN KÂRINA DAHA FAZLA KÂR KATMASI İÇİN

Üstelik istenilen bu taşın sadece İkizdere Vadisinde bulunduğu iddialarının da YALAN olduğu ortaya çıkarılmıştı. Rize’nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağıyla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Burada çok özel bir taş olduğu kanısına varıldı. Bu teknik bir konudur. Mühendisler araştırdı. Böyle taş bir tek İkizdere’deki bu vadide var” demişti.

“Böyle taş yalnız İkizdere’deki bu vadide var” sözünü, ayrıca bölgeden numune bile alınmadığını gösteren ÇED raporu da yalanlamıştı. Yazıcı’nın açıklamalarının ardından ÇED raporunu inceleyen Jeofizik Mühendisi, Deprem Bilimi Doktoru Dr. Savaş Karabulut, tutanağa “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün ilgili ocak sahası için araştırmaya gelen mühendisler tarafından ‘Numune alınmasına ihtiyaç duyulmamıştır’ cümlesinin yazıldığını, ayrıca ÇED raporunu hazırlayan firmanın bu tutanağı rapora eklediğine dikkat çekmişti.

İlgili haber için tıklayınız: Alın size bazalt taşı!