Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Fatsa’nın kumlarını kimler, neden alıyor?

Fatsa’nın kumlarını kimler, neden alıyor?

Fatsa’da deniz kıyısındaki kumlar göz göre göre taşınıyor. Ordu Çevre Derneği, kıyılardan kum almanın yasak olmasına rağmen gündüz korkmadan yasadışı kum alanların kim olduğunun ortaya çıkarılmasını istedi.

Fatsa’nın kumlarını kimler ve neden alıyor?

Ordu Çevre Derneği yönetim kurulu üyesi Ekoloji Birliği sözcüsü Coşkun Özbucak, “Fatsa liman mevkiindeki halk plajından yaklaşık bir yıl önce de yine kaçak kum alınmak istenmiş, derneğimizin ve Fatsa’daki duyarlı yurttaşlarımızın müdahalesiyle kum alımı engellenmişti. Ancak kaçak kum alma ısrarı sürüyor.” dedi.

Yetkililer arandı, ihbar yapıldı

Özbucak konu ile ilgili şunları söyledi.

“Fatsa DEMAS, liman mevki halk plajında kaçak kum alımının olduğu bilgisi geldi. Fotoğraflar çekildi. Fatsa Kaymakamlığı, Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Fatsa’daki yurttaşlar tarafından arandı. Ben de Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı ile görüştüm. Kaçak kum alındığını, bu durumun engellenmesini ve bir araya toplanmış kum yığın dağıtılması gerektiğini söyledim. Beni zabıtaya bağladılar. Aynısını zabıtaya da söyledim. Kıyının Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söylediler. Ben ise, kendilerine ihbarımı yaptığımı ve bunu basına da haber yapacağımızı söyledim. Kıyıdan kum alınması konusunda cesaretli davranabilme gücünü gösterebilenleri bilmek istiyoruz. Acaba kimlerden cesaret alıyorlar?”

Mutlaka yaptırım uygulanmalı

Kamyonun batması sonucu kumu geri boşaltmak zorunda kaldığı bilgisinin yurttaşlar tarafından kendilerine bildirildiğini belirten Özbucak, “Kamyon kum doldurulmuş ve o anda çıkmak isterken batmış daha sonra kumu boşaltıp çıkmaya çalışmış yine çıkamamış, diğer araçlar batan aracı çıkarmaya çalışırken polis gelmiş ve suçüstü yapmış. Ceza kesilip kesilmediğini, soruşturma açılıp açılmadığın bilmiyoruz. Bu konuda halen yetkililerden gerekli açıklamayı bekliyoruz.” dedi.