Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: Kadına Yönelik Şiddete Hayır!

Ekoloji Birliği: Kadına Yönelik Şiddete Hayır!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ekoloji Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada bir kez daha İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması istendi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla Ekoloji Birliği tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada bir kez daha İstanbul Sözleşmesinin uygulanması istenirken, hayatın her alanında kadına yönelik şiddetin arttığı ifade edilerek, iktidarın gerici yaklaşımlarının bunda etkilerinin olduğu vurgulandı. Ekoloji Birliği‘nin bugün “Kadına Şiddete Hayır” başlığı ile basın ve kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:

Bugün 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü!

Bugün Mirabell Kardeşlerin 60’larda Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı verdiği özgürlük ve eşitlik mücadelesinin mirası ile, aylardır “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” diyerek meydanları dolduran kadınların gücüyle, “Artık Yeter, Yaşamak İstiyoruz” diyerek katledilen her bir kız kardeşi için hesap soran kadınların kararlılığı ile, memleketin dört bir yanında toprağına, havasına, suyuna sahip çıkarak devletin her türlü şiddetine karşı barikatların en önünde duran kadınların inadı ile; yanyana geliyoruz!

YANYANA GELİYORUZ!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi koşulları altında bir 25 Kasım yaşıyoruz. Bu koşullarda kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet hiç hız kesmediği gibi daha da arttı. Yine bu süreçte kadınların yıllar süren emekleri sonucu elde edilmiş olan nafaka gibi hakları ellerinden alınmaya çalışıldı. İstanbul Sözleşmesi tartışmaya açıldı ve kadınların yoğun mücadelesi sonunda şimdilik geri çekildi.

Pandemi süreci boyunca yoksulluk, işsizlik, ev içi şiddet ve salgına karşı alınan önlemler (!) kadınların yaşamını bir kez daha tutsak ediyor. Pandemi bahanesi ile işten çıkarılan, ev içi emeği yok sayılan, pandemi koşullarında dahi kadın düşmanı politikalarla karşı karşıya kalan kadınlar hastanelerden işyerlerine, evlerinden meydanlara yaşamak ve yaşatmak için haykırıyor: “Yaşamak İstiyoruz, Covid-19’a karşı gerçek önlem!

TOPRAKLARIMIZDA UMUDU YEŞERTECEĞİZ!

Aynı zamanda şunu da iyi biliyoruz ki, doğanın tahrip edilmesi ve yaban hayata müdahale pandemilere yol açıyor ve salgına karşı mücadele de toprakla havayla suyla barışık bir yaşamdan geçiyor. Salgında dahi yağma ve rant politikalarından vazgeçmeyen, “Enerji ve Maden Torba Yasa Teklifi” ile memleketi karış karış enerji ve maden şirketlerine peşkeş çeken iktidar politikalarına karşı Salihli’den, Ünye’den, Kirazlıyayla’dan, Mersin’den, Kazdağları’ından, Çavuşluköy’den kadınlar yan yana geliyor ve  yaşam hakları için  mücadeleden geri durmuyor. Doğasına, yaşamına sahip çıkan kadınların sesi memleketin her köşesinden yankılanıyor: Ölmeyeceğiz!

DOĞAYI KORUYORUZ, İNSANCA YAŞAMI SAVUNUYORUZ

Ekoloji Birliği olarak, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı yaşamlarını savunan, eşitsizliğine, her türlü ayrımcılığa, erkek-devlet şiddetine karşı eşitlik, özgürlük mücadelesi veren kadınların ve kadın hareketinin yanındayız. Yan yana geldikçe şekillenecek umudumuzu topraklarımızda yeşertecek, mavi gökyüzünde büyüteceğiz.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATIR!
YAŞASIN KADIN, DOĞA, EMEK MÜCADELESİ VE DAYANIŞMASI!