Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: “Avustralya’daki yangın bizim yüreğimizi de yakıyor!”

Ekoloji Birliği: “Avustralya’daki yangın bizim yüreğimizi de yakıyor!”

Avustralya‘da bitmek bilmeyen ve söndürülmesi hala başarılamayan orman yangınlarının giderek daha korkutucu boyutlara gelmesi, mal ve her türden can kayıplarının da vahim boyutlarda artarak sürmesi, tüm dünya genelinde endişe ile izlenirken, Ekoloji Birliği tarafından konuyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yapılan basın açıklamasında Avustralya halkının acılarını paylaşan Ekoloji Birliği, “Çok üzgünüz, ama çaresiz değiliz” sözlerinin de yer aldığı açıklamasıyla, “gezegeni iklim krizi ve küresel ısınmaya sürükleyen kapitalist sisteme karşı mücadele” çağrısı da yaptı.

Ekoloji Birliği‘nin uluslararası basın ve kamuoyuna yönelik İngilizce ve Türkçe olarak 2 dilde yaptığı açıklaması şöyle:

AVUSTRALYA YANIYOR!

Avustralya‘da Eylül ayından bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınların korkutucu boyutunu NASA gözler önüne serdi. 3 boyutlu sistemle birleştirilen görüntülerde son 1 ay içerisindeki yangınların çıkış noktaları böyle görülüyor. Orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti, 500 milyona yakın canlı türü öldü. Farklı noktalarda devam eden ve 5 milyon hektar civarında alanı yok eden yangınlarda, bin 500’den fazla ev de kül oldu.

Türkiye ekoloji hareketlerinin birleşik örgütü olan Ekoloji Birliği olarak,  felaketin acısını yaşıyoruz. Dünya alev içinde! İklim krizinin yol açtığı küresel ısınma nedeniyle ormanlarımız yanıyor, ekosistemimiz hızla yok oluşa sürükleniyor. Dünyamız, “evimiz” yok olurken bu duruma seyirci kalamayız. Bizler iklimi krize sürükleyen Kapitalist sistemin ortadan kaldırılmasının yaşamın sürdürülebilirliği için aciliyet taşıdığını düşünüyoruz. Avustralya’da yanan her canlının acısını içimizde duyuyoruz. Çok üzgünüz ama çaresiz değiliz! Kapitalizmi ortadan kaldırıp sömürünün olmadığı ekolojik bir yaşam kurabilmek için tüm dünya halklarını birlikte mücadeleye davet ediyoruz.

Avustralya‘daki orman yangınlarının bizim de yüreklerimizi yakmakta olduğunun tarafınızdan bilinmesini diliyor ve tüm içtenliğimizle acılarınızı paylaşıyoruz.

Saygılarımızla.

AUSTRALIA IS ON FIRE!

In Australia, NASA has demonstrated the frightening dimension of fires, which have been effective in forests and meadows since September and spread to residential areas from time to time.Three-dimensional system combined images in the last month, so the fire exit points are seen like this. 23 people died due to fires that spread to residential areas and effective fire in forest and meadow areas. Nearly 500 million species died. More than 1500 houses were burned in fires that continued at different points and destroyed 5 million hectares of land.

As the organization of the ecology movements in  Turkey, Ecology Union, we share the pain of disaster in Avustralia. The Earth in flame! Due to the global warming caused by the climate crisis, our forests are burning and our ecosystem is rapidly disappearing. While our world, our house is destroyed, we can not stand by . We believe that the abolition of the capitalist system that drives the climate into crisis is urgent for the sustainability of life. We hear the pain of every living creature burning in Australia. We’re sorry, but we’re not desperate. We invite the global communnity  to fight together to eliminate capitalism and establish an ecological life without exploitation.

We wish you to know that forest fires in Australia are burning our hearts and we sincerely share your pain.

Regards.

Ekoloji Birliği: “Avustralya’daki yangın bizim yüreğimizi de yakıyor!”” hakkında bir düşünce