Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > EGEÇEP’in Bileşenler Toplantısı Salihli’de yapıldı

EGEÇEP’in Bileşenler Toplantısı Salihli’de yapıldı

EGEÇEP Bileşenler Toplantısı 25-26 Mayıs tarihlerinde Salihli Çevre Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı. 2 gün süren Bileşenler Toplantısı’nın ilk gününde ise “Tohumculuk” ve “Kentsel Dönüşüm Projesi” konularında panel ve söyleşi gerçekleştirildi.

Ege Çevre ve Kültür Platformu’nun (EGEÇEP) 3 ayda bir yapılan Bileşenler Toplantısı’nın bu kezki durağı, yeni bileşenlerden Salihli Çevre Derneği’nin evsahipliği ile Salihli oldu. 2 gün devam eden toplantının ilk gününde panel ve söyleşi yer alırken, ikinci günde de EGEÇEP Bileşenlerinin faaliyet ve etkinlikleri hakkında bilgilendirme ve değerlendirmeler yapıldı.

Salihli’deki EGEÇEP Bileşenler Toplantısı’na EGEÇEP bileşenlerinden GÜLDER, İZÇEP, Karaburun Kent Konseyi, Yeni Foça Forum, Mülkiyeliler İzmir Tem., Elele Hareketi, Salihli Çevre Derneği, Halk İmdat, Ege Su Platformu, TURÇEP, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şb, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İzmir Şb, ve BURÇEP temsilcileri katıldılar.

2 gün süren EGEÇEP Bileşenler Toplantısı’nın ilk günü Tohumculuk ve Kentsel Dönüşüm panelleri ile tamamlandı.

İki gün boyunca Salihli Ticaret ve Sanayi Odası salonunda süren toplantının ilk gününde panel ve söyleşi yer alırken, ikinci gün EGEÇEP bileşenlerinin yörelerindeki ekolojik mücadelelerine ilişkin son dönemki çalışmaları hakkında kendi yaptıkları bilgilendirmeler yer aldı. İki ayrı panelin gerçekleştirildiği ilk günkü toplantıda, konuşmacılar tarafından Tohumculuk ve Kentsel Dönüşüm konularında bilgilendirmeler yapıldı.

İlk olarak yapılan Tohumculuk konulu panelde Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Zerrin Çelik, Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Füsun Tezcan, Avukat Hazar Can Kıpçak, Avukat Nart Atik konuşmacı olarak yer aldılar.

EGEÇEP Bileşenler Toplantısı’nın ilk günündeki diğer panel konusu da Kentsel Dönüşüm konusu oldu. Bu bölümde de Mimar Koray Kaplan, Avukat Afhan Topel, Jeoloji Yüksek Mühendisi Erhan İçöz ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Mühendisleri konuyla ilgili kendi alanlarına ilişkin sunumlar yaparak katılımcılara bilgiler verdi.

Ertesi gün yapılan toplantıda da bu kez EGEÇEP bileşenleri yörelerinde yürütmekte oldukları ekoloji mücadelesi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, son dönemki faaliyetlerini anlattılar.