Ana Sayfa > Bildiriler > DİKÇEP, Başkan Şenel’e yapılan saldırıyı kınadı

DİKÇEP, Başkan Şenel’e yapılan saldırıyı kınadı

Salda Gölü için verdiği mücadele ile bilinen Burdur ili Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, 20 Nisan Pazartesi günü sabah karşı evleri basılarak silahlı saldırıya uğradı. Dikili Kültür ve Çevre Platformu (DİKÇEP), başkan Şenel’e yapılan saldırıyı kınadı.

DİKÇEP tarafından yapılan yazılı açıklamada; “Koronavirüs salgını nedeniyle zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde, bölgemizde yaşanan doğa tahribatları ile birlikte ülkemizde ve dünyada yaşananları da yakından takip ediyoruz. Ne yazık ki kirleticiler salgın dinlemiyor, doğayı tahrip etmeye, yaşamı tehdit etmeye devam ediyor.

Dikili’nin Çukuralan altın madeninde altın için doğa tahrip ediliyor. Burhaniye, Bergama sınırları içinde bulunan TÜMAD altın madeni yöremizi tehdit ediyor. Muğla’nın Milas İlçesi’nde termik santrali, Kazdağları, Aliağa, Aydın Efeler’de JES, Carettepe, Fatsa, Niğde ve daha birçok yerde yaşamı tehdit eden faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Salda Gölü’nde de yaşananları herkes takip ediyor.

Bilindiği gibi Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü’nde yapılan katliamı ortaya çıkartarak kamuoyuna duyurmuştu. Geçtiğimiz gün Burdur ili Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, 20 Nisan Pazartesi günü sabah karşı evleri basılarak silahlı saldırıya uğradı.

Dikili Kültür ve Çevre Platformu olarak; Ekoloji Birliği tarafından yapılan basın açıklamasına aynen katılıyor ve saldırıyı lanetliyoruz. Ve diyoruz ki; Saldırılar bizi yıldıramaz, doğayı ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz!” denildi.

Kaynak: Ajans Bakırçay