Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: Mümtaz Şenel ve eşine yapılan saldırıyı lanetliyoruz!

Ekoloji Birliği: Mümtaz Şenel ve eşine yapılan saldırıyı lanetliyoruz!

Salda Gölü kıyısındaki Yeşilova’nın CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi sabaha karşı evlerinde silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Gelişmelerle ilgili “Doğa düşmanları yine iş başında” diyerek saldırıyı lanetleyen bir basın açıklaması yapan Ekoloji Birliği: “Saldırılar bizi yıldıramaz, doğayı ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz!”

Salda Gölü kıyısındaki Yeşilova’nın CHP’li Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi bugün (20 Nisan) sabaha karşı evlerinde silahlı saldırıya uğrayarak yaralandı. Gelişmelerle ilgili “Doğa düşmanları yine iş başında” diyerek saldırıyı lanetleyen bir basın açıklaması yapan Ekoloji Birliği, “Saldırılar bizi yıldıramaz, doğayı ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz!” dedi.

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü’nde yapılan katliamı ortaya çıkartarak kamuoyuna duyurmuştu. Başkan Şenel, Salda skandalından sonra yaptığı açıklamada da, belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirmişti. Şenel, yaşanan kum skandalıyla ilgili duyumu 15 gün önce aldığını söylemişti.

Mümtaz Şenel ve eşinin bugün evlerinde silahlı saldırıya uğrayarak yaralanması olayı ile ilgili “Doğa düşmanları yine iş başında” diyerek saldırıyı lanetleyen bir basın açıklaması yapan Ekoloji Birliği, “Saldırılar bizi yıldıramaz, doğayı ve yaşamı savunmaya devam edeceğiz!” dedi. Ekoloji Birliği‘nin bugün basın ve kamuoyuna yaptığı açıklaması şöyle:

YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

Doğa Düşmanları Yine İş Başında!

Burdur ili Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi Fatma Şenel, 20 Nisan sabah karşı saat 04:00 sularında evleri basılarak silahlı saldırıya uğradı. Başkan Mümtaz Şenel, Salda Gölü için verdiği mücadele ile tanınıyordu.

Bildiği üzere ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü etrafında, TOKİ tarafından “Millet Bahçesi” adı altında, 300 bin metrekarelik alanda 140 bin 497 metrekare inşaat, altyapı ve sosyal donatı işi ihalesi 31 Temmuz 2019 tarihinde yapılmış ve 1. Derecede sit alanı olarak kabul edilen alan rant alanı haline getirilmişti.  Korona virüs salgını riskine karşı halkımızın evlerine kapandığı bir dönemde 16 Nisan 2020 tarihinde bu ihale kapsamında ayakla basılması bile sakıncalı olan Salda Gölü kumları iş makineleri ile kazınarak başka bir alana nakledilmişti. Bu olay üzerine Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Ulusal TV ekranlarından “Gölün kumunu geri getireceğiz” demişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Millet Bahçesi ihalesine ve Salda’da yapılan bu doğa katliama seyirci kaldığı için istifa etmelidir.

Mümtaz Şenel’in ayrıca Kaymakamlığın isteği doğrultusunda Yeşilova’da uygun olmayan faaliyette bulunan bazı otellerin faaliyetlerini durdurduğu da biliniyor. Ne yazık ki Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel evinde eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğradı.

BÜYÜKNOHUTÇU ÇİFTİ VE AV. CİHAN EREN CİNAYETLERİNİ UNUTMADIK

Dün olduğu gibi bugün de çevre ve doğal yaşam alanlarımızı şirketlerin aç gözlü kar hırsına karşı savunmasız bırakan yasal düzenlemeler ve siyaset, bürokrasi, ticaret ilişkisi ile Türkiye’nin başka yerlerinde de yaşam mücadelesi verenler tehdit altındadır.

Bu olay Finike’de taşocakları ile mücadele ederken evlerinde katledilen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyüknohutçu, Karadeniz sahillerini korumak için hukuk mücadelesi veren Av. Cihan Eren cinayetlerinden farksızdır. Saldırganların nereden cesaret aldıklarını tahmin etmek zor değildir. AKP hükümeti Mümtaz Şenel ve eşini öldürmeye azmettirenleri bütün bağlantıları ile açığa çıkartmalıdır. Son infaz yasası ile gazeteciler düşünce suçluları hapishanelerde bırakılırken katiller dışarı bırakılmış bu da bu tür saldırıları cesaretlendirmiştir.

Ekolojik yıkıma neden olanlara karşı mücadelemizi hep birlikte yükseltmeye devam etmemiz gerektiği bilinci ile bu uğurda mücadele edenleri ve can verenleri unutmuyor, önlerinde saygıyla eğiliyoruz.

Geçmiş olsun Mümtaz Şenel, geçmiş olsun Fatma Şenel, geçmiş olsun Salda Gölü, geçmiş olsun Yeşilova!

#SaldayaDokunma #MilletParkınaDeğilKoronayaBütçe

Ekoloji Birliği ve Bileşenleri:

Aliağa Çevre Platformu, Antalya Ekoloji Meclisi, Antalya Sahillerini Savunma Meclisi, Artvin Çevre Platformu, Ayancık Çevre Derneği, Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), Ayvalık Tabiat Platformu, Bakırtepe Çevre Platformu, Bartın Platformu, Bergama Çevre Platformu, Bozcaada Forum, Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP), Çan Çevre Derneği, Çekerek Irmağı Özgür Akacak Platformu, Çeşme Sürdürülebilir Yaşam Platformu, Çine Yaşam Platformu, Didim Çevre Platformu, Dikili Çevre Platformu, Divriği Kültür Derneği, Doğanın Çocukları, Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER), Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE), Donkişot Bisiklet Kolektifi, DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu, Edremit Çevre Platformu, Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Ekosistemi Koruma Ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Erdek Körfezi Dayanışma Platformu, Foça Forum, Gülpınar Sürdürülebilir Yaşam Derneği, Güzelbahçe Çevre Derneği (Gülder), Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Her Yer Kazdağları, Karaburun Kent Konseyi, Karadeniz İsyandadır Platformu, Karaman Ekoloji Derneği, Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kırıntı Köyü Çevre Platformu, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, Kuşadası Çevre Platformu, Kuzey Ormanları Savunması (KOS), Mersin NKP, Merzifon Çevre Platformu (MERÇEP), Mezopotamya Ekoloji Hareketi (MEH), Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Munzur Çevre Kültür ve Dayanışma Derneği, Munzur Koruma Kurulu (DEDEF), Murat Dağı Koruma Platformu, Nazilli Çevre Platformu, Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Orhanlar Dayanışması, Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP), Sinop NKP, Söke Çevre ve Kültür Platformu (SÖKEÇEP), Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), Van Çevre Derneği, Yaşam ve Dayanışma Yolcuları, Yeni Foça Forum, Yeryüzü Derneği, Yeşil Artvin Derneği, Yeşil ve Sol Çalışma Grubu