Ana Sayfa > Ekoloji > CHP’li Öztunç’tan Erdoğan’a ‘Vandal’ Tepkisi: ‘Asıl Vandal Kim?’

CHP’li Öztunç’tan Erdoğan’a ‘Vandal’ Tepkisi: ‘Asıl Vandal Kim?’

CHP’li Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevrecilere ‘vandal’ demesine eleştirerek, ‘Vandal demek, halktan uzaklaşmak demektir’ diye tepki gösterdi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eti Maden Lityum Karbonat Üretim Tesisleri’nin açılışında yaptığı konuşmada doğa savunucularına ilişkin “çevreci maskesi takmış vandallar” nitelemesini eleştirdi. Öztunç, “Milyonlarca ağacı kestir, topraklarımızı siyanürle kirlettir, Türkiye’yi maden bahanesiyle delik deşik ettir, memleketi savunanlara vandal iftirası at. Doların yeşilini doğanın yeşilinden çok seviyorsunuz” dedi.

AKP Siyanür Sever Bir İktidardır

Türkiye siyanür haritasını açıkladıklarını belirten Öztunç, Türkiye’de 19’u işletme halinde olan 37 adet tesiste siyanür veya sülfürik asit kullanılarak altın, bakır ve gümüş üretimi yapıldığını, bunun yanı sıra 27 adet proje kapsamında (altın hariç olmak üzere) siyanür veya sülfürik asit kullanılarak bakır ve gümüş madenleri üretimi yapıldığını açıkladı. Öztunç, “AKP siyanür sever bir iktidardır” diye konuştu.

Asıl Vandal Kim?

Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yatırımlar engelleniyor” söylemini hatırlatarak, “Ne için söylüyor bunu, daha çok siyanür kullanılsın diye. El insaf, o siyanür 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi toplama kamplarında biyolojik silah olarak kullanılmış. Şimdi burada asıl vandal kim? Siyanürü kullanan mı, siyanüre dur diyen mi” dedi.