Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > CHP Milletvekili Başevirgen: Hem Çaldağı’na hem de geleceğinize sahip çıkın!

CHP Milletvekili Başevirgen: Hem Çaldağı’na hem de geleceğinize sahip çıkın!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) standını ziyaret ederek, Çaldağı’ndaki madenin kapatılması için başlatılan imza kampanyasına imzasıyla katılarak destek verirken, ayrıca vatandaştan da imza topladı.

Turgutlu Belediyesi tarafından başlatılan ve 1 Eylül ile Turgutlu’nun kurtuluş günü olan 7 Eylül tarihleri arasında devam edecek Bağbozumu ve Kurtuluş Şenlikleri devam ediyor. Şenlikler kapsamında vatandaşların eğlencesine yönelik konserler ve bazı yazar ve sanatçıların yer aldığı kitap imza etkinlikleri yer alırken, ayrıca vatandaşların katılımına yönelik bazı sosyal etkinlikler de devam ediyor. Bu sosyal etkinliklerden biri olan Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP) tarafından başlatılan imza kampanyası da her akşam yeni konuklarla ilgi çekmeye devam ediyor.

Başevirgen: Hem Çaldağı’na hem de geleceğinize sahip çıkın

Şenliklerin ilk akşamı Belediye Başkanı Çetin Akın, başkan yardımcısı Ahmet Daşkan ve bazı meclis üyeleri ile Kent Konseyi Başkanı Fehmi Gülen’i ağırlayan TURÇEP standının dün akşamki konuğu da CHP Manisa milletvekili Bekir Başevirgen oldu. CHP milletvekili Başevirgen, TURÇEP standını ziyareti sırasında hem başlatılan imza kampanyası için imza verdi, hem de stantta halktan imza toplayarak kampanyaya destek oldu.

“Ovam yeşil kalsın diyorsan, kanser olup acılar içinde ölmek istemiyorsan, bu güzel vatanın bize çocuklarımızın bir emaneti olduğunu bilerek ve de torunlarımızı düşünerek hem Çal Dağı’na hem geleceğimize sahip çıkın ve madenin kapatılması için bir imza verin” sözleri ile vatandaşları imza kampanyasına desteğe davet eden CHP Milletvekili Başevirgen, ayrıca bu süre içinde vatandaşlarla da sohbet etti.

TURÇEP bileşenleri de nöbete başlıyor

CHP Milletvekili Bekir Başevirgen’in ayrılmasından sonra da, stanttaki imza toplama nöbetini TURÇEP bileşeni olan kurumlar devralmaya başladı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, dernek ve sendikalar ile siyasi partilerden oluşan 50’nin üzerinde bileşeni olan TURÇEP’in bir bileşeni olan eğitim sendikalarından Eğitim-İş, Başevirgen’den sonra stantta yer alan sivil toplum kuruluşu oldu. Eğitim-İş yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kavas ve Cahit Öktem, dün akşam standın kapanış saatine kadar, “bir imza da sen ver, Çaldağı’ndaki maden kapatılsın” diyerek vatandaştan imza toplamaya devam ettiler.