Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Cengiz Holding, Mahkemenin Proje İçin “İptal” Kararına Rağmen Kazdağı’nda Ağaç Kesimine Başladı

Cengiz Holding, Çanakkale‘nin Çan ilçesine bağlı Halilağa Köyü‘nde yapmak istediği Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi için Kazdağları‘nda ağaç kesimine başladı.

Kazdağları Kardeşliği tarafından 8 Temmuz günüyapılan açıklamada, Bayramiç ve Çan ilçelerinin sınırlarında kalan Halilağa Bakır Madeni projesinin ruhsat alanında ağaç kesimi gerçekleştirildiği belirtildi.

Ekoloji örgütü tarafından paylaşılan görüntüler, ormanda yol boyunca kesilmiş ağaçlar olduğunu gösteriyor.

Ayrıca tıklayınız: Cengiz Holding, köylüleri kamulaştırmayla tehdit etti

Cengiz Holding, 21 Şubat’ta Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna aykırı sondaj faaliyetleri gerçekleştirmişti.

Alınan bilirkişi raporu, çevre örgütlerinin lehine çıkmıştı. Yöre halkı da proje için üç ayrı su kaynağı öngörülmesi sonrası projeye yoğun bir tepki göstermişti.

Ayrıca ÇED’de sondaja da izin verilmemişti. Çan Çevre Derneği’nden Ümran Aydın “Bir bölgenin suyunu komple kesmek çok büyük bir haksızlık ve asla kabul edilemeyecek bir durum” diyerek projenin bölgedeki su kaynaklarına ve vatandaşa maliyetinin boyutuna dikkat çekmişti.

Geçen yıl temmuz ayında proje için verilen ÇED Olumlu kararı iptal edilmiş ve projenin yürütmesi mahkeme tarafından durdurulmuştu.