Ana Sayfa > Ekoloji > Aydın Çine’de madene karşı mücadele eden köylülerin üzerine ateş açtılar | Özer Akdemir

Aydın’ın Çine ilçesindeki madene karşı gelen Topçam köylüsü Coşkun ailesine ateş açıldı. 4 el ateş açılan aileden ölen ya da yaralanan olmadı. Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu “İkinci bir Büyüknohutçu katliamı burada yaşanabilirdi” dedi.

Aydın‘ın Çine ilçesindeki madene karşı gelen Topçam köylüsü Coşkun ailesine ateş açıldı. 4 el ateş açılan aileden ölen ya da yaralanan olmadı. Aylardır evine 60 metre uzaklıkta işletilen madene karşı mücadele eden Çine Topçam köylüsü Ali ve Cennet Coşkun‘un üzerine dün akşam saat 20.00 sularında ateş açıldı. Olay yerinden kaçmaya çalışırken Cennet Coşkun yol üzerinde baygınlık geçirdi.

Çine Yaşam Platformu Sözcüsü Ahmet Uslu, Coşkun Ailesi’ne ateş edenlerin farlarını söndürdükleri araçlarıyla konvoy halinde Çine’ye doğru gittiklerini, köylülerin uzaktan konvoyu takip ettiğini söyledi. Coşkun ailesinin madenci şirket tarafından uzun zamandır tehdit edildiğini aktaran Uslu, “İkinci bir Büyüknohutçu katliamı da burada yaşanabilirdi. Avukatımız hemen jandarmayı aradı. Saldırganların derhal yakalanmasını ve Topçam köylülerinin can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

ALİ COŞKUN: HEDEF GÖZETEREK ATEŞ ETTİLER

Akşam saatlerinde madende hafriyat çalışması olduğunu, çalışma yapanları “Bizim tarafa hafriyat dökmeyin” diye uyaran Ali Coşkun şunları söyledi: “Bir anda başımın üzerinden kurşunların geçtiğini duydum. En az üç el ateş ettiklerini duydum. Biraz çukurda olduğum için isabet etmedi. Hedef göstererek ateş ettiler. Biz evden tarafa değil başka yöne doğru eğilerek kaçtık. Kaçarken hava karanlıktı cep telefonunun ışığını bile açmadık korkudan. Eve gitsek bizi bulurlar diye korktuk. Yolda eşim Cennet fenalaştı, bayıldı. Zaten panik atak hastası. Bize ateş edenler madenin taşeronu olan şirketin elemanlarıydı. Daha sonra jandarma geldi ‘Madenciler de sizi suçluyorlar, sizin ateş etmediğiniz ne malum’ diye bizi suçlamaya kalktılar. Avukatımız ‘Siz buraya delil toplamaya mı mağdurları suçlamaya mı geldiniz’ diye sorarak müdahale etti.”

Evrensel

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.