Ana Sayfa > Bildiriler > Amasra’dan Bir Müjde Daha: Hattat Holding’in Kömür Santral Üretim Lisansı İptal Edildi

Bartın’ın Amasra ilçesinde 15 yıldır termik santrala karşı verilen mücadele bir kez daha müjdeli haberle sonuçlandı. Danıştay 6’ncı Dairesi, Amasra’da termik santral yapılması için Zonguldak-Bartın-Karabük 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda (ÇDP) yapılan değişikliği de iptal etmişti.

Danıştay 6’ncı Dairesi, Amasra’da termik santral yapılması için Zonguldak-Bartın-Karabük 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda (ÇDP) yapılan değişikliği de iptal etmişti. Bartın Platformu tarafından açılan dava üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Bartın’ın Amasra ilçesinde Hattat Holding tarafından yapılması planlanan Hema Termik Santralı için hazırlanan imar planlarının iptal edilmesinin ardından Hattat Holding’in Amasra’da kömürlü termik santral üretim lisansı da mahkeme tarafından iptal edildi.

Bartın Platformu’nun açtığı dava sonucunda Ankara Bölge İdare Mahkemesi Hattat Holding’in “Amasra’da kömürlü termik santral üretim lisansını da iptal ettiği” platform tarafından kamuoyuna duyuruldu.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Bartın Platformu, “Müjde. Amasra’da termik santralı haritadan silmiştik, enerji üretim planlarından da sildirdik. Açtığımız dava üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi Hattat Holding’in Amasra’da kömürlü termik santral üretim lisansını iptal etti. Amasra’ya, Bartın’a, Türkiye’ye müjdeler olsun” ifadelerine yer verdi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, ayrıca “Üstelik Ankara Bölge İdare Mahkemesi açtığımız iki ayrı dava için iki iptal kararı verdi. Yani Amasra’da yapılmak istenen termik santralin elektrik iptal lisansı iki kere iptal edilmiş oldu. Bartın Amasra halkını yıllardır aldatan Hattat, Bartın’dan tasını tarağını toplayıp gidecek. Bartın-Amasra Halkının bu zaferleri tarihe yazılacak” vurgulaması yer aldı.

Yıllardır termik santrala karşı mücadele eden yaşam savunucularının çabasıyla, Danıştay 6’ncı Dairesi’nin 1/100 bin ölçekli plan değişikliğinde termik santralı işleyen değişikliğin iptal edilmesi  sağlanmıştı. Kararla birlikte Amasra’da termik santralın haritadan silindiği açıklanmıştı.