
Muğla Valiliği geçtiğimiz Pazar akşamı, Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz’da başlayan orman tıraşlamasının bittiğini açıklamıştı. Ancak dün öğlen saatlerinde jandarma komutanın “habersiz budama” olarak değerlendirdiği kesimin devam edildiği fark edilmiş ve halk bu kesim durdurmuştu. Bugün sabahın erken saatlerinde jandarma nöbet alanını ablukaya alırken, ormandaki katliam devam ediyor.
Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in ağaçları katletmesine karşı yöre halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sürüyor. Bölgedeki yurttaşlar güne jandarma ablukasında başladılar.
ORMANDA AĞAÇ KATLİAMI SÜRÜYOR
Muğla Valiliği geçtiğimiz Pazar akşamı, Akbelen Ormanı’nda 24 Temmuz’da başlayan orman tıraşlamasının bittiğini açıklamıştı. Ancak dün öğlen saatlerinde jandarma komutanın “habersiz budama” olarak değerlendirdiği kesimin devam edildiği fark edilmiş ve halk bu kesim durdurmuştu. Bugün sabahın erken saatlerinde jandarma nöbet alanını ablukaya alırken, ormandaki katliam devam ediyor.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde çevreci ve köylüler güne motorlu testere sesleri ile uyandı. Akbelen’deki ağaç katliamı ise drone ile görüntülendi. Kesilen binlerce ağacın sağa sola saçılmış hali yürekleri burktu.
Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; Akbelen ormanlarında direnişin 9. gününde kampta kalanlar güne motorlu testere sesleri ile uyandı.
Şok içerisinde çadırlarından dışarı çıkan köylü ve çevreciler kampın etrafının jandarmalarla çevrilmiş olarak gördü.
Dün de 10-15 yaşındaki genç çam fidanlarının kesilmeye başlanması ile arbede yaşanmış, kesim köylülerin müdahalesi ile yarım kalmıştı.
İlgili haber: Valilik “Bitti” Demesine Rağmen Akbelen Ormanı’nda Kesim Devam Ettirilmeye Çalışıldı, Halk Engel Oldu
Aynı bölgedeki ağaçların kesimi için bu sabah 06.30’dan itibaren işçilerin jandarmanın aldığı önlemlerle yeniden kesime başladığı görüldü.
Jandarmanın kesim alanına giderken kamp alanının içinden geçmeleri dikkat çekti.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) üyesi Neşe Tuncer “Telefonlar çalışmıyor kimseye ulaşamıyoruz, şu anda kamp alanının tam sınırına gelip barikat kurmuşlar, motorlu testere ile kesimler devam ediyor. İlk kez kamp alanın bu kadar yakınına gelip barikat kurdular” dedi. Bölgede telefonların çalışmadığı belirtildi.
AĞAÇ KATLİAMI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Bölgede köylü ve vatandaşların direnişi sürerken, Akbelen Ormanı’ndaki ağaç katliamı drone ile görüntülendi. Kesilen binlerce ağacın sağa sola saçılmış halde olduğu alanda maden sahasındaki delik deşik edilmiş çukurda dikkat çekti. Ortaya çıkan görüntüler ise insanın yüreklerini burktu.