Ana Sayfa > Ekoloji > Akbelen direnişinde 9’uncu gün | Ormanı korumak için nöbet tutan yurttaşlar abluka altında uyandı | Video / Haber

Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in ağaçları katletmesine karşı direnen köylüler ve desteğe gelen yurttaşlar, jandarma ablukasıyla güne başladı.

Muğla ili Milas’a bağlı İkizköy’de bulunan Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding’in ağaçları katletmesine karşı yöre halkının ve desteğe gelen yurttaşların direnişi sürüyor.

Bölgedeki köylüler ve yaşam alanı savunucuları güne jandarma ablukasında başladılar.

İki gün önce Muğla Valiliğinin ağaç kesimine dair yaptığı açıklamada, “çalışmalar sona erdi” ifadelerinin kullanılmasına rağmen bugün alana yeniden iş makinaları geldi. Bölgedekiler abluka altına alınırken Akbelen Ormanı’nda hareketlilik sürüyor. Ablukadan çıkışa izin vermeyen jandarma direniş alanındaki mutfak bölümüne kadar ilerledi.

Akbelen Ormanı’na giren iş makinaları orman içerisinde yol açmaya başladı.

BARCELONA’YA ÇAĞRI

Ağaç katliamına direnen Akbelen direnişçileri Barcelona kulübüne direnişe destek çağrısında bulunarak Limak’ın yapacağır stat yenileme projesinin iptalini istedi

Direnişçiler açtıkları dövizde “Tüm dünyayı bize destek vermeye ve “bir kulüpten fazlası” olan Barcelona’yı Limak’la “Camp Nou”yu yenileme inşaat projesini İPTAL ETMEYE çağırıyoruz” dedi.

BODRUM BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

Fotoğraflar: Abidin Çınar/ Evrensel

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise Akbelen direnişine destek vererek, Akbelen Ormanı ve havasının Bodrum bölgesi için ve su gerekliliği açısından önemine değindi.

Alfa Derneği’nden gelen ve ağaçların kesilmesi sonrasında yaban hayvanlarının sağlık durumunu kontrol etmek isteyen gönüllüler, kendilerine iki gündür izin verilmediğini belirtti. Alana gelen CHP’li milletvekillerine de durumu ilettiklerini ifade eden gönüllüler, yetkililerden yanıt beklediklerini söyledi.

Evrensel