Ana Sayfa > Bildiriler > Akbelen Ormanı Savunucularından Yeniköy Termik Santralı Önünde Protesto

Akbelen Ormanı Savunucularından Yeniköy Termik Santralı Önünde Protesto

Akbelen Ormanı savunucuları, Muğla’daki iki kömürlü termik santrala kömür sağlamak amacıyla İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nı yok etmek isteyen Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji’yi, Yeniköy termik santralı önünde protesto etti.

İkizköylü Hasan Yorulmaz “Bu termik santrallar kurulurken biz sevinmiştik bu kadar zararlı olacağını bilmiyorduk. Ama yıllar geçti doğamızın büyük bölümünü kaybettik ve kaybetmeye devam ediyoruz. Akbelen ormanını da kaybetmek istemiyoruz” dedi.

Etkinlikte yer alan EMEP Milletvekili Sevda Karaca ise şöyle konuştu: “Seçim biter bitmez ormanları, doğayı talan etmek isteyenler sivri dişlerini gösterdiler. Yeniköy termik santralının önündeyiz, 9 köyü yutan bu santral şimdi İkizköy’e gözünü dikti. Buradaki tüm alanları yıkıma açmak istiyorlar. Limak şirketine sesleniyoruz, siz doğaya karşı, işçilere karşı işlenmiş binbir suçun müsebbibisiniz. Bu termik santralın işçilerine sesleniyoruz, sizi aşınızla ekmeğinizle, çocuklarınızın karnının doyup doymamasıyla ikna etmeye çalışıyorlar. Burada asgari ücretin altında ücretlere mahkum edilip aynı zamanda en kötü koşullarda çalıştırılan işçiler, köylüleriyle komşularıyla karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Siz topraklarınız elinizden alındığı, ranta açıldığı, doğduğunuz yerde doyamadığınız için bu madenlerde işçi olmak zorunda kaldınız.”

Pazartesi günü, sabah saatlerinde jandarma eşliğinde ağaç kesim ekipleri Akbelen Ormanı’na girerek ağaç kesimine başladı. Halkın, Akbelen Ormanı’nın kömür sağlamak amacıyla YK Enerji’ye tahsisinin iptali için açtığı davada karar çıkması bekleniyor.

Ağaçları korumak için dört gündür mücadele eden Akbelen Savunucularına jandarma gaz ve su sıkarak karşılık veriyor. Pazartesi günü, yürütmenin ivedilikle durdurulması için mahkemeye başvurulmasına rağmen, ağaç kesimi devam ediyor.