Ana Sayfa > Haberler > 606 Adet Maden Sahası Yeniden İhaleye Açıldı

606 Adet Maden Sahası Yeniden İhaleye Açıldı

Resmi Gazete’de yayınlanan açıklamalara göre MAPEG tarafından düzenlenen 606 maden arama sahası ihalesi, 20 Nisan’da başlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) 68 ilde yer alan 606 adet maden sahasını ikinci kez ihaleye açtı.

İhale ilanı Resmi Gazete‘de yayınlandı. Burada sunulan bilgilere göre, ihaleler 20 Nisan’da başlayacak. Resmi Gazete’de yayınlanan açıklamalara göre MAPEG tarafından düzenlenen 606 maden arama sahası ihalesi, 20 Nisan’da başlıyor.

Yargı Bile Durduramıyor

Resmi Gazete’de yer alan açıklamada, “6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren ve ihalelerinin yapılması sonucu müracaat olmayan 606 adet maden sahasının ihaleye açılacağı” ifadeleri kullanıldı.

Müracat olmaması durumunda ise sahanın aramalara açık hale geleceği bilgisi de verildi.

766 Maden Sahası İhalesi Yargıya Taşınmıştı

Daha önce de 68 ilde 766 maden alanı MAPEG tarafından ihale edilmişti.

Çeşitli ekoloji dernek ve platformları ihalenin iptali için dava açmışlardı. Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin ihalenin iptal davasının görüşülmesini ret etmesi üzerine, Danıştay’a açılan temyiz davası sonrası Danıştay 13. Dairesi temyizi kabul ederek davanın görüşülmesine karar vermişti. Danıştay’ın iptal kararının emsal niteliği taşıdığı yorumu yapılmıştı.