Ana Sayfa > Haberler > Ünyeliler topraklarını korumakta kararlı, her gün 30 dakikalık oturma eylemi

Ünyeliler topraklarını korumakta kararlı, her gün 30 dakikalık oturma eylemi

Ordu Ünye ilçesi Üçpınar Mahalle halkı sondaj çalışmalarına tepkilerini 30 dakikalık oturma eylemiyle sürdürüyor.

Ordu Ünye ilçesi Üçpınar mahalle halkı sondaj çalışmalarına tepkilerini 30 dakikalık oturma eylemiyle sürdürüyor.  Maden sahalarının çoğaldığı Ordu’da sondaj çalışmalarına tepki gösteren Ünye ilçesi Üçpınar halkı her gün mücadelesini sürdürüyor. Jandarmanın biber gazlı saldırısı sonrasında gözaltına alınanlar önceki gün serbest bırakıldılar. Fındık bahçelerinin yanıbaşındaki sondaj çalışmalarına tepkileri devam eden Üçpınar mahallesi halkın tepkilerini her gün 30 dakikalık oturma eylemiyle sürdürüyor.

Günün erken saatlerinde jandarma ekiplerinin nearetinde sondaj çalışmalarının yapılabilmesi için bölgeye iş makineleri sokulmultu. Köylerinin jandarma ekipleri tarafından ablukaya alınarak jandarma barikatlarına rağmen sondaj makinesinin yanına ulaşan bölge halkı burada oturma eylemi başlatmış, jandarmanın biber gazlı müdahalesi sırasında, 20 kişi gözaltına alınırken, aralarında bazı yaralananlar da olmuştu. Önceki gün gözaltına alınan yurttaşlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

HER GÜN OTURMA EYLEMİ

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV), Ekoloji Birliği, CHP, Tüm Köy Sen, Derelerin Kardeşliği Platformu temsilcilerinin ziyaretlerinin de olduğu Üçpınar’da halkın kararlılığı sürüyor. Ünye ilçesi Üçpınar mahallesi halkı topraklarını koruma kararlılığını ve sondaj çalışmalarına tepkilerini her gün 30 dakikalık oturma eylemi yaparak sürdürüyor.

Eylemlerini 30 dakikalık oturma eylem biçimiyle devam edileceğini söyleyen İlhan Öztürk, “Destek için gelenlere teşekkür ediyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Avukata vekalet vererek hukuksal sürecimizi de başlatacağız. Haklı davamız kısa sürede sonuçlanır ve bir böcek bile zarar görmez. Burada oturma eylemiyle tepkimizi sürdüreceğiz. ” dedi.