Ana Sayfa > Haberler > Ünye’de halk maden araması yapan şirketin görevlilerini durdurdu

Ünye’de halk maden araması yapan şirketin görevlilerini durdurdu

Ordu’nun Ünye ilçesinde maden arama faaliyetine başlandığını duyan yöre halkı sondaj alanına gitti, maden şirketinin çalışanlarını bölgeden çıkardı.

Ordu‘nun Ünye ilçesinin Yeşilkent, Çiğdem ve Üçpınar mahallelerinde maden arama faaliyetine başlandığını öğrenen köylüler, sondaj yapılan alanda toplanarak maden şirketine tepki gösterdi,  maden arama faaliyetlerinin durdurulmasını istedi.

Ünye Haber TV’nin haberine göre Ünye’nin 3 mahallesinde özel bir firma tarafından maden arandığını öğrenen yurttaşlar, sondaj yapılan alanda toplandı. 3 mahalleden gelen yurttaşlar sondaj yapılan alana gelerek maden arama faaliyetlerine tepki gösterdi. Köylülerin tepkisi üzerine sondaj ekibi araç ve gereçlerini bırakarak alandan uzaklaştı. Köylüler, bölgede maden arama faaliyetinin sona erdirilmesini istedi.

Köylüler yaptıkları açıklamada, “15 gündür bölgede faaliyet var. Fatsa’da en canlı örneğini gördük, ‘Kil arıyoruz’ diyerek geliyorlar ama asıl neden altın arama çalışması. Altın aramada kullanılan siyanürün ise insan ve çevre sağlığına zararı ise herkes tarafından bilinmekte. Biz burada böyle bir arama faaliyetinin yapılmasına karşıyız” dedi.

Burada konuşan bir yurttaş, “Biz buraya canımızı vermeye geldik. Buraya kurulacak tesis tüm bölgeyi olumsuz etkileyecek. Biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Biz evlatlarımız için yaşıyoruz, bu vatan bize evlatlarımızdan emanet” dedi.

Yurttaşlar, daha sonra alana gelen jandarma görevlilerine sondaj çalışmaları devam ettiği sürece engel olacaklarını ifade etti.