Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ulubey’de maden ocağı protestosu: Ormanlarımızı size vermeyeceğiz

Ulubey’de maden ocağı protestosu: Ormanlarımızı size vermeyeceğiz

Ulubey ilçesinin Çatallı ve Yeni Sayaca mahallelerinde yurttaşlar, açılmak istenen maden ocağını protesto etti. Sayaca Çevre Platformu ve İstanbul Sayaca Köyü Sevenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Çağlar, “Amacımız tabiatımızın ve çevremizin korunması, gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmak adına sessiz kalmamaktır. Mücadelemizi duyurmak ve adaletin sağlanması için gereken adımları atmak amacındayız” dedi.

Ordu‘nun Ulubey ilçesine bağlı Çatallı ve Yeni Sayaca mahallelerinde açılmak istenen bentonit maden ocağına bölge halkı tepkili.

Köylüler İstanbul’dan gelenlerle birlikte Ulubey Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. “Andur kalsın madeniniz”, “Yeni Sayaca köyünü talan ettirmeyeceğiz” ve “Ormanlarımızı size vermeyeceğiz” pankartları açılan açıklamaya, Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yöneticileri de katıldı.

“GELECEĞİMİZİ KORUMAK İÇİN TÜM YASAL HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Sayaca Çevre Platformu ve İstanbul Sayaca Köyü Sevenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Çağlar, “Amacımız çevre köyümüzün korunması, gelecek nesillere sağlıksız bir çevre bırakmamak adına sessiz kalmamaktır. Mücadelemizi duyurmak ve adaletin sağlanması için gereken adımları atmak amacındayız. Maden çalışmasının başlaması, çevrede ciddi tahribatlara neden olacaktır. Heyelan, su kaynakların yok olması gibi doğal felaketler artacak, köyümüzün ve çevremizin güzellikleri yok olacaktır” diye konuştu.

Fotoğraflar: ORÇEV

Basın açıklamasından sonra Yeni Sayaca Sosyal Tesisleri bahçesinde halk toplantısı gerçekleştirildi. Aynı yerde ikincisi yapılan toplantıya Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak, Denetleme Kurulu Üyesi Pervin Demirel ve derneğin üyesi avukatlarından Emrecan Temel katıldı.

Mahkeme süreci ve yapılması gerekenler üzerinde verilen bilgilerden sonra halkın soruları dernek yöneticileri ve avukatı tarafından yanıtlandı. Halk bu toplantıda da topraklarına sahip çıkacaklarını, bu yolda tek vücut olarak hareket edeceklerini belirttiler.

Evrensel