Ana Sayfa > Bilim > Türkiye yeni vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıraya yükseldi

Türkiye yeni vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sıraya yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı günlük 28 bin 351 vaka sayısı ile Türkiye, dünyada ABD ve Hindistan’dan sonra en yüksek yeni vaka sayısına sahip ülke oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklamada günlük vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu duyurdu. Bu açıklama ile Türkiye, ülkelerin açıkladıkları resmi verilere göre yeni vaka sayısında üçüncü sıraya yerleşti.

Sağlık Bakanlığı, 29 Temmuz’dan itibaren günlük koronavirüs tablosunda yer alan “vaka sayısı”, “hasta sayısı” olarak değiştirmişti. Testi pozitif çıkanlardan yalnızca semptom gösterenler “hasta” olarak kabul edilmiş ve asemptomatik vaka sayısı ile toplam vaka sayısı kamuoyuna duyurulmamıştı. Asemptomatik vaka sayısının, toplam vaka sayısnın yaklaşık yüzde 80’ini oluşturduğu biliniyordu.

Bakan Koca bugün, hasta sayısına ek olarak vaka sayısını yani testi pozitif çıkanların tamamının sayısını açıkladı. Bugünkü sayının 28 bin 351 olduğu aktaran Koca, yarından itibaren tabloda hasta sayısına ek olarak vaka sayısının da yer alacağını ve vaka sayısının geçmişe dönük de açıklanacağını söyledi.

Bu açıklamada aktarılan günlük 28 bin 351 vaka sayısı ile Türkiye, ülkelerin açıkladıkları resmi verilere göre yeni vaka sayısında Avrupa’da birinci, dünya genelinde ise üçüncü sıraya yerleşiyor.

ZİRVEDE ABD YER ALIYOR, TÜRKİYE 3. SIRAYA YERLEŞTİ

Son 24 saatte ABD‘de 18 bin 123 vaka, İngiltere‘de 5 bin 233 ve Fransa‘da 4 bin 785 vaka rapor edildi. İtalya’da 4 bin 694, İspanya‘da ise 3 bin 579 vaka bildirildi.

Son günlerdeki seyir incelendiğinde, İtalya ve İspanya’nın vaka hızlarında yavaşlama göze çarpıyor. Virüsün dünyadaki merkez üssü ABD’de ise hızlı yayılım devam ediyor.

Resmi verileri derleyen Worldometers.info internet sitesinin yeni vaka sayısına göre sıralanan tablosunda ABD, 120 bin 16 yeni vaka ile birinci sırada yer alıyor. ABD’yi 42 bin 822 yeni vaka ile Hindistan takip ediyor. İtalya ise 25 bin 853 yeni vaka ile üçüncü sırada yer alıyor. Tabloda Türkiye ise Sağlık Bakanlığının açıkladığı 6 bin 814 “hasta sayısı” ile 15’inci sırada bulunuyor. Ancak Fahrettin Koca’nın açıkladığı vaka sayısı olan 28 bin 351 baz alındığında Türkiye, İtalya’nın üstüne çıkarak Avrupa’da birinci, Dünya’da ise üçüncü sıraya yerleşiyor.