Ana Sayfa > Ekoloji > Turgutlu Çepnidere’de kurşun ürünleri üretecek işletmeyle ilgili mahkeme heyeti inceleme yaptı

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnidere mahallesi yakınlarında kurulması planlanan ve kurşun ürünleri üretecek olan işletmeyle alakalı açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

Manisa‘nın Turgutlu ilçesinde Çepnidere mahallesi yakınlarında 14 dönümlük bir arazide kurulması planlanan, kurşun ürünleri, av ve spor ürünleri ve saçmaları üretecek olan bir fabrikanın açılacak olması, bölge sakinleri ve çevrecilerin tepkisi ile karşılanmıştı.

Kurulacak fabrikayla ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürülüğü’nün ÇED Raporu gerekli değildir, kararı yargıya taşınmış ve kararla ilgili dava açılmıştı.

Mahkeme heyetinden inceleme

25 Nisan günü, Bölge İdare Mahkemesi tarafından görevlendirilen bilirkişi ve mahkeme heyeti inceleme yapmak üzere tesisin kurulacağı alana geldi. İnceleme esnasında, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Çepnidere Mahallesi Muhtarı Süleyman Akgün, Avukat Tayfun Duru, Turgutlu Çevre Derneği Başkanı Mahir Ek, dernek sözcüsü Vedat Özçömlekçi, Turgutlu Çevre Derneği yönetim kurulu üyeleri Hamit Çoşkun Özyılmaz ve mahalle sakinleri de hazır bulundu.

Heyet incelemelerin ardından Turgutlu’dan ayrıldı. Edinilen bilgilere göre, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın da dava sürecine kurumsal olarak müdahil olması söz konusu olabilir.

Yankı