Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Turgutlu Belediye Başkanı Akın, madenin kapatılması için hem imza attı, hem halktan imza topladı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, şenliklerin ilk gününde TURÇEP tarafından Çaldağı’ndaki madene karşı açılan imza kampanyasına hem imzasıyla destek verdi, hem de halktan imza topladı.

Dün başlayan ve 1 Eylül ile 7 Eylül tarihleri arasında sürecek Bağbozumu ve Kurtuluş Şenlikleri’nin gündüz resmi açılışını gerçekleştiren Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın şenlik kapsamındaki etkinlikleri de başlattı. Akşam da açılan stantları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Akın, bu arada Çaldağı’ındaki madenin kapatılması için başlatılan imza kampanyasına destek olmak için de Turgutlu Çevre Platformu’nun (TURÇEP) standını ziyaret etti.

Çetin Akın: “Çaldağı’ndaki maden kapatılsın ve bu saçmalık artık bitsin”

Beraberinde başkan yardımcısı Ahmet Daşkan, bazı meclis üyeleri ve Kent Konseyi Başkanı Fehmi Gülen ile birlikte Turgutlu Çevre Platformu’nun düzenlediği imza kampanyasına destek veren ve vatandaşlardan da imza toplayan Belediye Başkanı Çetin Akın, “bir imza da sen ver, Çaldağı’ndaki maden kapatılsın” şeklinde başlatılan imza kampanyası dolayısıyla TURÇEP’i de kutladı. Belediye Başkanı Akın ve beraberindeki heyet, kendi imzaları ile kampanyaya katıldıktan sonra ayrıca vatandaşları da imza kampanyasına davet ederek, vatandaşlardan imza topladılar.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Akın “Turgutlu’da çocuklarımız bile bu madenin vereceği zararları biliyor. Bu kararları verenler hala neden anlamıyor? Böyle bir madenciliğe dünyanın hiçbir ülkesinde izin verilmiyor. Çaldağı’ndaki maden kapatılsın ve artık bu saçmalığa son verilsin istiyoruz” dedi.

Yaklaşık 1 saat boyunca imza toplayarak TURÇEP standında kalan Belediye Başkanı Akın, şenliklerin ilk günü olması dolayısıyla programının yoğun olması nedeniyle daha sonra ayrıldı. Ancak belediye meclis üyeleri ve Kent Konseyi Başkanı Fehmi Gülen 1 saat daha stantta kalarak vatandaşlardan imza toplamaya devam ettiler.

“Turgutlu halkı kobay olmadığını da gösterecektir”

Belediye Başkanı Çetin Akın’ın dediği gibi, böyle bir madenciliğe başka ülkelerde izin verilmediğini kaydeden TURÇEP yetkilileri, 10 yıl önce bu madenciliğin dayatılmak istenmesine karşı Turgutlu halkının kefen giyerek yola çıktığını hatırlatarak, “Halkımız, İngilizleri topraklarından kovarak vatan sevgisinin ne olduğunu gösterdi. Şimdi sıra madende. Projenin sahibi İngilizlerin bile vaz geçtiği böyle bir madenciliği hâlâ ısrarla Türkiye’ye reva görüp, önünü açan kararlar alanlara ise, halkımız kobay değil ama İngilizleri topraklarından kovan bir halk olduğunu da hatırlatacaktır” dedi.

“Bu kararları verenler hesap yapmayı mı bilmiyor?”

Vatandaşların açtıkları standa ve imza kampanyasına ilgisinin mutluluk verici olduğunu belirten bir başka TURÇEP yetkilisi ise, “Bu maden 20 yıl sonra ülke ekonomisine sadece bir defaya mahsus olmak üzere 163 milyon bırakacak. Oysa aynı zaman içinde Turgutlu’nun sadece tarımdan sağladığı gelir 5 milyarın üstünde. Manisa ovasının ise sadece 1 yılda tarımdan sağladığı gelir 3 milyarın üstünde. Dolayısıyla ısrarla bu madenin lehine karar verenler ya hesap yapmayı bilmiyorlar, ya da tamamen sermayenin esiri olmuşlar. Çünkü hesap ortada. Burada ulusal çıkarımız değil, sadece şirketlerin çıkarı kollanıyor” dedi.