Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > TURÇEP ve Belediye Başkanı Akın “çevre” ve “hukuk” gündemli görüşmede bulundu

TURÇEP ve Belediye Başkanı Akın “çevre” ve “hukuk” gündemli görüşmede bulundu

Çarşamba günü saat 14.00’te TURÇEP heyetini makamında kabul eden Belediye Başkanı Çetin Akın ile TURÇEP yürütme kurulu üyeleri çevre ve hukuk konulu gündemli bir görüşme gerçekleştirdiler.

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) eş sözcüleri Nacittin Durak ve Meral Ünal Türkmen ile birlikte Belediye Başkanı Çetin Akın ile görüşmede bulunan 4 kişilik TURÇEP heyeti, görüşme sırasında Belediye Başkanı Çetin Akın’a yaptıkları çalışmalar ve bölgenin en hassas çevresel sorunları hakkında bilgi de verirken, gündemdeki konularla ilgili hazırlanmış bazı dosyaları da kendisine sundular.

4 konu başlığında yapılan görüşmede en başta Çaldağı madencilik projesine karşı yürütülen hukuksal süreçte gelinen aşamalar, Irlamaz civarında kurulmak istenen biyogaz tesisi, Çıkrıkçı’da kurulmak istenen baraj ile ilgili endişeler ve Derbent’teki yüksek gerilim ile baz istasyonlarının meydana gelen kanserden ölüm vakalarıyla ilişkisinin araştırılması konuları gündemdeki konular olarak yer aldı.

BAŞKAN AKIN: “YERLEŞİM ALANLARI ve TARIM ARAZİLERİ SANAYİLEŞME BASKISI ALTINDA BIRAKILMAMALI”

TURÇEP’in yaptığı çalışmalar ve verdiği bilgilerle ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Akın, bölgenin çevresel sorunlarına ilişkin TURÇEP’in hassasiyetinin halkın yaşam alanları ve tarım arazilerinin daha bilinçli kullanılmasını da sağlayacak toplum yararına kazanımlar getirdiğini vurgulayarak, bu bakımdan bu çalışmalardan ve bilgilerden her zaman yararlanılmaya çalışıldığını vurguladı.

Başkan Akın yerleşim alanları ve tarım arazilerinin çevresel sorunlarla karşılaşmaması için hem kurumsal olarak belediye, hem de bireysel olarak kendi şahsı adına gerekenlerin yapılacağını ve yapılmakta olduğunu da ifade ederken, Irlamaz civarında kurulmak istenen biyogaz tesisi gibi tesislerin kurulmasına bu nedenle sıcak bakmadıklarını ifade etti.

DERBENT İLE İLGİLİ KANSER VAKALARI ARAŞTIRILACAK

Bu arada Derbent ile ilgili kanserden ölüm vakaları hakkında hazırlanan ve 200 yurttaşın da konunun araştırılması için imzasının yer aldığı dosyayı teslim alan Belediye Başkanı Akın, konuyla ilgili gereken çalışmanın yapılması için dosyayı işleme soktu. Buna göre incelemenin ardından gerekli görülmesi durumunda kanserden ölüm vakalarının nedeninin tespiti için Derbent’te bilim çevrelerinin gözetiminde baz istasyonları ve gerekirse yüksek gerilim hattı konusunda ölçüm yapılması da gündeme gelecek.

SALI GÜNÜ BELEDİYE MECLİS SALONUNDA ÇALDAĞI İLE İLGİLİ TOPLANTI

Bu arada yapılan görüşmede Çaldağı’ndaki madene karşı yürütülen hukuksal süreçte gelinen nokta konusunda da bazı ayrıntılar yer aldı. Geçtiğimiz günlerde Çaldağı’ndaki vahşi madencilik projesi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşınmıştı. Görüşme sırasında TURÇEP yaptığı bilgilendirme konusunda bir başka ayrıntıya dikkat çekerek, hukukçu arkadaşlarının önerisi doğrultusunda ayrıca Anayasa Mahkemesi için orman tahsisi konusunu da içerecek şekilde bir dava başvurusu daha yapılması gerekliliği doğduğunu bildirdi.

Görüşme ile ilgili edinilen bilgiye göre önümüzdeki Salı akşamı bu konu hakkında bilgilendirme toplantısı yapılacak. Davanın avukatı Arif Ali Cangı tarafından bilgilendirme yapılacak toplantı 24 Aralık Salı akşamı saat 19.00’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.