Ana Sayfa > Dünya > Kadınlar İstanbul ve Ankara’dan sonra İzmir’de de kadın cinayetlerine karşı eylemdeydi | Video – Haber

Kadın cinayetlerine karşı Şili’den başlayıp tüm dünyaya yayılan ‘Las Tesis’ eylemi İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de de gerçekleştirildi.

Şili’deki feminist örgüt Las Tesis’in 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü‘nde sergilediği danslı protesto dünya geneline yayıldı. Kadın cinayetlerine karşı Şili’den başlayıp tüm dünyaya yayılan ‘Las Tesis’ eylemi İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de gerçekleştirildi.

İstanbul’da da kadınlar şarkıyı Türkçe sözlerle söyleyerek danslı protesto etti. Polis ile kadına karşı şiddeti protesto eden eylemciler arasında arbede yaşandı. Kadıköy’de polisin müdahalesi üzerine eylemciler ara sokaklara girdikten sonra dağıldılar. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu‘na göre polis bazı göstericileri gözaltına aldı.

Kadın cinayetlerine karşı Şili’den başlayıp tüm dünyaya yayılan ‘Las Tesis’ eylemi İstanbul ve Ankara’nın ardından İzmir’de gerçekleştirildi. İzmir’de Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan yüzlerce kadın, hem Türkçe hem İspanyolca dans ederek kadına şiddeti ve artan kadın cinayetlerini protesto etti.

Kadın Meclisleri’nin çağrısıyla günler öncesinden hazırlık yapan kadınlar, eyleme yoğun katılım gösterdi.

Tüm dünyada barış ortamında gerçekleşen eylemler İstanbul ve Ankara’da ise polisin gölgesinde gergin bir havada yapılmıştı. İzmir’de ise İstanbul ve Ankara’nın aksine olaysız geçti. Ancak polis megafonla “devletin ve kurumlarının aleyhinde slogan atılmaması” konusunda sık sık uyarılarda bulundu.

LAS TESİS NEDİR?

Las Tesis, Şili’de ortaya çıkan danslı bir protestodur. Las Tesis olarak anılan bu danslı protesto, tüm dünyadaki kadın cinayetlerinde farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştiriliyor. Şili’de ortaya çıkan bu dans, farklı ülkelerde de gerçekleştiriliyor.