Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > TURÇEP Heyeti Belediye Başkanı Çetin Akın’ı ziyaret etti

TURÇEP Heyeti Belediye Başkanı Çetin Akın’ı ziyaret etti

Yeni dönem sözcüleri Meral Ünal Türkmen ve Nacittin Durak ile birlikte TURÇEP yürütme kurulu üyeleri 7 kişilik bir ekiple Belediye Başkanı Çetin Akın’a nezaket ve tanışma ziyareti yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yeni dönem sözcüleri ile yürütme kurulunu belirleyen Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), dün Belediye Başkanı Çetin Akın’a nezaket ziyareti yaptı. Ziyaret sırasında Belediye Başkanlığı dolayısıyla Çetin Akın’ı kutlayan ve başarılar dileyen 7 kişilik TURÇEP heyeti içinde yeni dönem sözcüleri ile bazı yürütme kurulu üyeleri yer aldı.

OSB’ye arıtma tesisi

Çaldağı’ndaki madenle ilgili son durum değerlendirmesinin de yapıldığı görüşmede ayrıca Gediz Nehri’ndeki aşırı ve tehlikeli kirlilik de sözü edilen konulardan biri oldu. Gediz Nehri’ndeki kirlenmenin çok önemli bir konu olduğunu belirten Belediye Başkanı Akın, bu kirlenmenin önlenmesi için tüm Manisa bölgesine çok önemli görevler düştüğünü belirtirken, bu arada Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi için bir arıtma tesisi projesi hazırlandığını ve konuyla ilgili planlamanın da tamamlandığını açıkladı.

Kent Konseyi’nin önemi

Büyükşehir veya Bütünşehir belediyecilik anlayışının zaman zaman bazı konularda ilçe belediyeleri açısından sıkıntılı ve sorunlu durumlar oluşmasına da neden olduğu da görüşmede gündeme gelen konulardan biri oldu. Bu tür sıkıntıların ve bazı sorunların aşılabilmesinde Kent Konseyi’nin işlevselliğinin önemli olabileceğini kaydeden Belediye Başkanı Akın, “Turgutlu’yu birlikte ve halkımızla yönetme hayalim de böylece gerçek olabilir” dedi. Başkan Akın, yoğun seçim çalışmaları sonrası ayrıca İstanbul seçiminin yenilenmesi sonrası Kent Konseyleri’nin yasal sürecinin de aşılması riski dolayısıyla gerekli hazırlıkların hıclı bir şekilde son ana yetiştirilmeye çalışıldığını anlattı.

Başkan’a Çaldağı’ndaki madenle ilgili rapor sunulacak

Yeni dönem sözcüleri Nacittin Durak ile Meral Ünal Türkmen’in de kendilerini tanıttıkları görüşme sıcak ve olumlu bir sohbet havasında geçerken, bazı çevresel konular da gündeme geldi. Yaptıkları bazı çalışmalarla ilgili Başkan Çetin Akın’ı bilgilendiren TURÇEP Heyeti, ilerleyen günlerde Çaldağı’ndaki madenle ilgili hukuksal süreç hakkında bir rapor hazırlayarak milletvekilleri ile birlikte Başkan Çetin Akın’a da bu raporu sunacak.

Metin Sert
1959 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dünyaya geldi. Çevre sorunları ve ekoloji mücadelesi ile ilgisi 1997 yılında Leylek Çayı‘nın akibeti ve bazı çocuk ölümlerini araştırarak başladı. Bugün başta Turgutlu Çaldağı’ndaki nikel madenciliği ve diğer çevresel tehditlere karşı mücadele yürüten TURÇEP YK üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca EGEÇEP ve Ekoloji Birliği'nde de YK üyeliği görevlerinde bulundu.