Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > TURÇEP, belediye başkan adayları ile görüşmelerini tamamladı

TURÇEP, belediye başkan adayları ile görüşmelerini tamamladı

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde hazırladıkları Yerel Seçim Bildirgesi’ni basın ve kamuoyu ile paylaşan Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), dün ve önceki gün de Turgutlu’daki belediye başkan adayları ile konuyla ilgili yüzyüze görüşmeler yaptı.

Tüm adaylarla görüşüldü

TURÇEP tarafından görevlendirilen 6 kişilik TURÇEP heyeti önce Çarşamba günü SP adayı Hasan Çağlar ve BBP adayı Serhat Orhan ile görüştü. Dün de CHP’den “Millet İtifakı”nın adayı Çetin Akın ve son olarak da MHP’den “Cumhur ittifakı” adayı olan mevcut belediye başkanı Turgay Şirin ile görüşen TURÇEP böylece tüm başkan adayları ile görüşme turunu tamamladı.

6 kişiden oluşan TURÇEP heyeti, görüşmeler sırasında başkan adaylarını TURÇEP’in yürüttüğü faaliyetler ve ilçenin çevresel sorunları hakkında da bilgilendirdi. Görüşmede ekolojik-çevreci belediyecilik konusundaki talepler ve “yaşam alanıma, tarım arazime sahip çık” çağrısını da içeren “Madene ve JESlere karşı çıkmayana oy yok” başlıklı TURÇEP tarafından hazırlanan Yerel Seçim Bildirgesi de adaylara sunuldu. Ayrıca “çevreye saygılı, çevre ve toplum sağlığına değer verip gözeten belediyecilik” gerekliliği konusunda söyleşilerde de bulunuldu.

TURÇEP’in kamu yararını gözeten faaliyetler yürüttüğünün farkında ve bilincinde olduğunu ifade eden belediye başkan adayları, bu nedenle TURÇEP tarafından önerilen ve talep olarak sunulan konuların kendileri tarafından incelenerek değerlendirileceğini ifade ederken, özellikle Çaldağı’ndaki madencilik projesinin karşısında duracakları ve bu konuda TURÇEP ile birlikte olacakları konusunda taahhütlerde bulundular.

3 Nisan’da Çaldağı ormanında keşif var

Görüşmeler sırasında Çaldağı’ndaki orman varlığının Turgutlu ve yöresi açısından taşıdığı önemi ve değeri açısından bilgilendirmelerde de bulunan TURÇEP heyeti, seçimlerden hemen sonra 3 Nisan tarihinde Çaldağı’nda orman varlığı konusunda bilirkişi keşfi yapılacağını da bildirdi.

TURÇEP tarafından verilen bilgiye göre, 3 Nisan Çarşamba günü Turgutlu Çaldağı’ndaki ormanlık alanda bilirkişi keşfi yapılacak. Mahkeme tarafından atanan 3 kişilik bilirkişi gözetiminde yapılacak bu keşfin Çaldağı’ndaki orman varlığının Turgutlu ve yöresi açısından taşıdığı hayati anlam dolayısıyla çok önemli olduğuna dikkat çeken TURÇEP, bu nedenle ormana sahip çıktıklarını göstermek amacıyla 3 Nisan günü kendilerinin de bilirkişilerle birlikte Çaldağı’nda olacaklarını belirtti. Edinilen bilgiye göre, ayrıca önümüzdeki 23 Mart Cumartesi günü de kutlanmakta olan “orman haftası” dolayısıyla TURÇEP tarafından bu konuda basın açıklaması yapılarak, Çaldağı ormanı konusuna dikkat çekilecek.

Metin Sert
1959 yılında Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dünyaya geldi. Çevre sorunları ve ekoloji mücadelesi ile ilgisi 1997 yılında Leylek Çayı‘nın akibeti ve bazı çocuk ölümlerini araştırarak başladı. Bugün başta Turgutlu Çaldağı’ndaki nikel madenciliği ve diğer çevresel tehditlere karşı mücadele yürüten TURÇEP YK üyeliği görevini sürdürmektedir. Ayrıca EGEÇEP ve Ekoloji Birliği'nde de YK üyeliği görevlerinde bulundu.