Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > TURÇEP, 2019 yılının son ziyaretini Manisa Barosu ile gerçekleştirdi

TURÇEP, 2019 yılının son ziyaretini Manisa Barosu ile gerçekleştirdi

Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), 2019 yılının son görüşmesini Manisa Barosu ziyareti ile gerçekleştirdi. 30 Aralık günü Manisa Baro Başkanlığı‘nı ziyaret eden TURÇEP heyeti, Manisa Barosu başkanı Ali Arslan, başkan yardımcısı İbrahim Yönetken ve avukat Ahu Tahmilci ile “çevre” ve “hukuk” konulu görüşmelerde bulundu. Görüşme sırasında Manisa Barosu, başta Çaldağı sorunu olmak üzere, her türlü çevresel sorunlara karşı TURÇEP ile birlikte olacaklarını belirtti.

Turgutlu Çevre Platformu (TURÇEP), 2019 yılının son görüşmesini Manisa Barosu ziyareti ile gerçekleştirdi. 30 Aralık günü dönem sözcülerinden Meral Ünal Türkmen ile birlikte Manisa Baro Başkanlığı‘nı ziyaret eden 4 kişilik TURÇEP heyeti, Manisa Barosu başkanı Ali Arslan, başkan yardımcısı İbrahim Yönetken ve avukat Ahu Tahmilci ile “çevre” ve “hukuk” konulu görüşmelerde bulundu. Görüşme sırasında Manisa Barosu, başta Çaldağı sorunu olmak üzere, her türlü çevresel sorunlara karşı TURÇEP ile birlikte olacaklarını belirtti.

Görüşme sırasından hazır bulunan Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, başkan yardımcısı İbrahim Yönetken ve avukat Ahu Tahmilci ile “çevre” ve “hukuk” konulu söyleşide bulunan TURÇEP heyeti, ayrıca Manisa genelinde ve Turgutlu ve civarında yaşanılan çevresel sorunlar konusunda bazı bilgiler de paylaştı. Turgutlu ve yöresinde başta Çaldağı sorunu olmak üzere, yaşanılmakta olan diğer çevresel sorunlar hakkında bilgilendirmelerde de bulunan TURÇEP, 10 yılı aşkın zamandır Çaldağı’ndaki vahşi madencilik projesi olan nikel maden işletmesine karşı Turgutlu halkı olarak verilen doğa ve yaşam mücadelesinin toplumsal ve hukuksal boyutları hakkında bilgiler verdi.

BİLİM DÜNYASINA GÖRE ‘MADENCİLİK DEĞİL, FACİA!’

Çaldağı’ndaki nikel madenciliği projesinin mutlaka engellenmesi gereken, Manisa Ovası başta olmak üzere tüm Gediz Vadisi‘ni yok edecek kadar büyük bir çevre faciasına neden olacak bir proje olduğunu vurgulayan TURÇEP, bu madencilik projesine bilim dünyasının “madencilik değil, bir facia” gözüyle baktığını belirterek, 10 yılı aşkın zamandır yürütülen hukuk mücadelesinin kısa bir özetini de sunarak, şu an gelinen hukuksal süreç hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Görüşme sırasında yaşanılmakta olan diğer çevre sorunları hakkında da bilgilendirme yapan TURÇEP heyeti, özellikle Ege Bölgesi’nin ortak derdi haline gelen jeotermal sorunu ile Turgutlu Irlamaz civarında kurulmak istenen biyogaz tesisi konusundaki endişeleri ve görüşlerini de ifade etti. TURÇEP, görüşme sırasında Çaldağı sorunu yanı sıra son dönemlerde bu tür çevresel sorunların da oluşması nedeniyle daha etkili bir hukuk mücadelesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

BAŞKAN ARSLAN: “MANİSA BAROSU OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, yaptığı açıklamada “Doğa ve çevre hepimizin de ortak yaşamsal değerleridir. Dolayısıyla bu ortak değerlerin korunması toplumsal bir dayanışmayı, bilim ve hukuk çevresinin de bu sürece böyle bir anlayış temelinde katılmasını gerektirmektedir” dedi.

Başkan Arslan, konuşmasında Manisa Barosu ve çevre komisyonunun TURÇEP ile birlikte Turgutlu halkının doğa ve yaşamı savunma amaçlı bu hukuk mücadelesinde her türlü destek ve katkıyı sağlayacaklarını bildirdi. İlk etapta bu konuda Manisa Barosu tarafından görev alabilecek bazı avukatlar belirlenerek yetkilendirilecek.

AVUKATLAR DAYANIŞMASI SAĞLANACAK

Manisa Barosu’nda gerçekleşen bu anlamlı ziyaret sırasında ayrıca bazı başka kararlar da alındı. Turgutlu ve Manisa’nın çevresel sorunlara karşı mücadelesine daha etkili katkı sağlamak amacıyla yürütülecek olan hukuk mücadelesinin de güçlü bir hale getirilmesi, bunun için de Manisa Barosu ve İzmir Barosu Çevre Komisyonu’nun koordineli ve dayanışma temelinde bir çalışma yürütmesinin de yararları ve gerekliği üzerinde duruldu.

Buna göre; önümüzdeki günlerde Manisa Barosu ve İzmir Barosu Çevre Komisyonu avukatlarının bir araya gelerek görüşme yapması da gündeme alındı.