Buradasınız
Ana Sayfa > Bildiriler > Tüm Köy-Sen: Tarım, madenden değerlidir!

Tüm Köy-Sen: Tarım, madenden değerlidir!

Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, fındık bahçelerini ve ormanları kapsayan yeni maden sahası ihalesine tepki göstererek, “Tarım, madenden değerlidir” dedi.

Tüm Üretici Köylüler Sendikası Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, fındık bahçelerini ve ormanları kapsayan ‘yeni maden sahası ihalesi’ne tepki göstererek, “Tarım ürünlerine her gün daha fazla gereksinim duyulurken yeni maden sahalarıyla tarım arazilerinin yok edilmesini kabul etmiyoruz.” dedi.

Fatsa’daki siyanürle altın işletmeciliğinin verdiği zararlar ortada iken, yeni maden sahalarının açılmasına izin verilmesinin doğru olmadığını vurgulayan Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra şunları söyledi: “Ülkenin her tarafında tarım arazileri yok ediliyor. Uluslararası tarım gıda örgütlerinin de belirttiği gibi gelecek yıllarda tarım ürünleri sıkıntısı yaşanacak. Geleceğimiz suya ve tarım ürünlerine bağlı.”

HALK EVLERDE, İKTİDAR VE ŞİRKETLER İHALE PEŞİNDE

Sağra, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Dünya virüsle uğraşıyor, iktidar ve şirketler maden ve enerji ihaleleriyle uğraşıyor. İktidar halkın sağlığıyla ilgileneceğine, yeni yasa ve yönetmeliklerle tarım ve sulak alanlarını maden, enerji ve turizm sektörüne sunmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Her gün yapılan ihalelerle ülkenin tüm ormanları, tarım arazilerinde çalışmalar sürdürülüyor. Bizler sağlığımız için evden çıkmazken şirketler ormanları kesiyor, maden araştırma ve işletmelerine devam ediyor.”

ORDU, MADEN SAHASINA ÇEVRİLİYOR!

Fatsa, Ünye, Korgan, Kabataş ilçelerindeki maden arama, sondaj ve işletmeleri yetmedi, yeni alanlara genişleme devam ediyor diyen Tüm Köy-Sen Başkanı Sağra, “En son 17 Mart 2020 tarihinde Gürgentepe, Perşembe ve Fatsa’yı kapsayan yeni bir maden sahası arama ruhsatı ihale edildi. Yaklaşık 2000 hektar alanda orman ve fındık bahçeleri tehdit altında. Halk evinde virüs salgınından korunmaya çalışırken iktidarın ve şirketlerin rant peşinde koşması niyetleri de ortaya koymaktadır. İhaleler iptal edilmeli, tarım arazileri ve ormanlar korunmalıdır. Ormanlar ve tarım arazilerinin yok olması yeraltı sularının da yok olması, derelerin kirlenmesi demektir. Yaşamı tehdit eden bu yatırımlar ve ihaleler durdurulmalıdır” diyerek yapılan uygulamalara tepki gösterdi.

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur.
https://ekolojibirligi.org

Bir cevap yazın

Top