Ana Sayfa > Haberler > Termikçi şirket sponsorluğundaki Zeytin Şenliği’ne yönelik protestoda gözaltı | Özer Akdemir

Milas’ta Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali sponsorluğunda düzenlenen Zeytin Şenliği’ni protesto eden İkizköy Çevre Komitesi’nden Deniz Gümüşel gözaltına alındı.

Muğla Milas‘ta Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali (YK Enerji) sponsorluğunda Milas Belediyesi ve Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Zeytin Şenliği’ni protesto eden İkizköy Çevre Komitesi‘nden Deniz Gümüşel gözaltına alındı.

“ZEYTİNİN KATİLİ YK ENERJİ”

Köylülerin zeytinliklerini yok eden termikçi santralin Zeytin Şenliği’ne sponsor olmasını protesto eden ve “Burada ikiyüzlülük var” diyen Gümüşel, polis tarafından zor kullanılarak gözaltına alındı. Polisin sürükleyerek götürdüğü Gümüşel “Zeytinin katili YK Enerji” diye slogan attı.

İkizköy Çevre Komitesi’nden Deniz Gümüşel gözaltına alınırken “Zeytinin katili YK Enerji” diye slogan attı.

AKBELEN ORMANI İÇİN AYLARDIR DİRENİYORLAR

Gümüşel, aylardır Akbelen ormanının termik santral şirketi tarafından talan edilerek kömür ocağı yapılmasına karşı direnen İkizköylülerle birlikte mücadele ediyordu.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi olan Gümüşel gözaltına alınmasının ardından Evrensel’e “YK Enerji sponsorluğunda yapılan Milas Zeytin Hasadı Şenliği’ni protesto ederken gözaltına alındım. Milas Savcılığına götürülüyorum” mesajı gönderdi.

Zeytin Şenliği’nin termikçi şirket sponsorluğunda yapılmasını protesto için alanda bulunan İkizköylüler ve Milaslı yaşam savunucuları da Gümüşel’in gözaltına alınmasına tepki gösterdiler.

Edinilen son bilgilere göre; İkizköy Çevre Komitesi gönüllüsü Deniz Gümüşel bugün sabah saatlerinde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Evrensel

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.