Ana Sayfa > Bildiriler > Büyük Menderes Nehri ve havzasında yaşanan kirliliğin önlenmesi için imza kampanyası

Büyük Menderes Nehri’nde ve havzasında yaşanan kirliliğin önlenmesi için imza kampanyası başlatıldı. na gençler de destek verdi. İmza kampanyası Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Aydın illerinde devam ediyor.

Büyük Menderes Nehri’nde ve havzasında yaşanan kirlilik nedeni ile başlatılan imza kampanyasına gençler de destek verdi. Afyonkarahisar, Denizli, Uşak ve Aydın illerinde devam eden imza kampanyasına Pamukkale Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri, kampüste açtıkları stantta, Büyük Menderes Nehri’nde ve havzasında yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için imza topluyor.

Pamukkale Üniversitesi öğrencisi Elif Kavili, “Büyük Menderes nehri, konumu itibariyle çok stratejik bir nehir. 4 ilden geçiyor. 4 ilden geçmesi demek, aslında 4 ili de doğrudan etkilemesi demek. Zaten uzun bir süredir oranın kirliliği ile alakalı belli ön çalışmaları yapıyorduk. Bu ön çalışmaların nihayetinde ise bir kampanya ile bu süreci hem ulusal basının hem de ulusal hareketlerin gündemine sokmak istedik. Birkaç aydır kampanya süreci başladı. Oraya atılan sanayi, fabrika ve tarımsal atıkların denetlenmediği, denetlense de aslında gerçeklerin herhangi bir kurum tarafından söylenmediği bir durum vardı. Biz buraların tekrar denetlenmesini istiyoruz. Gerekli önlemlerin alınması ve gerekli müdahalelerin yapılması ile alakalı bir kampanya sürecimiz var. Kampanya 4 ilde eş zamanlı olarak devam ediyor. Büyük Menderes inisiyatifi ekibi, sadece büyük Menderes ile ilgilenmiyor. Ege’nin her yerinde var olan ekolojik problemleri ve doğrudan canlı yaşamını ilgilendiren problemlere müdahale etmeye çalışıyoruz. Biz de 3 gündür buradayız” dedi.

Kavili, tam sayı vermemekle beraber 40 bine yakın imza toplandığını ve kampanyanın ayın sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

KÖYLERDE DE KAMPANYA DEVAM EDİYOR

Kavili, “Büyük Menderes’in geçtiği köylerde ve Denizli’nin başka yerlerinde stant açmaya devam ediyoruz. Çınar’da ve Bayramyeri’nde kampanya standımızı açmaya devam edeceğiz. Ekoloji ve çevre meselesi herkesin gündeminde tüm yakıcılığı ile devam ediyor. Yüzyıllardır bu mesele var, fakat bunu yakıcı bir biçimde hissetmeye başladık. Tabii ki ekolojik kriz tek başına devam etmiyor. Ekonomiyi, sosyal yaşamı ve geçim kaynağını etkiliyor. Üniversiteli öğrenciler de bu durumun tamamen içerisindeler. Genel itibariyle öğrencilerden aldığımız tepkiler iyi yönde” diye konuştu.

Büyük Menderes Nehri’ndeki kirlilik ve yaşanan balık ölümleri

ANKA