Ana Sayfa > Bildiriler > Tabip odalarından Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya destek

Tabip odalarından Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya destek

Tabip odaları, COVID-19 pandemisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle Valilik talimatıyla Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından hakkında soruşturma başlatılan Prof. Dr. Kayıhan Pala’ya ortak gazete ilanıyla destek verdi. 44 tabip odası tarafından yayımlanan ilanda, “Pala’ya açılan soruşturmayı halkın doğru, bilimsel, gerçek bilgiye ulaşma hakkına, bilim insanının akademik özgürlüğüne, Türkiye’de hekimlerin birlikteliğinin sesi olan tabip odalarına ve TTB’ye saldırı olarak görüyoruz, kabul etmiyoruz” denildi.

İlanda imzası olan tabip odalarının, Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın geçmişteki katkılarının yanı sıra Türk Tabipleri Birliği COVID-19 İzleme Kurulu üyesi kimliğiyle de bilim insanı sorumluluğunu layıkıyla yerine getirdiğinin tanıkları olduğu belirtilerek, “Güvenilir bir bilim insanı olarak Kayıhan Pala, pandemi sürecinde Türkiye ve uluslararası bilim dünyasının, ülkemizde yaşayan insanların ve özel olarak Bursa’nın bir şansıdır, hava gibi su gibi ihtiyacıdır” ifadelerine yer verildi.

Tabip odaları, soruşturmanın gerçekleştirileceği 21 Temmuz 2020 Salı günü (bugün) saat 11.00’de Kayıhan Pala ile dayanışmak, doğru bilgiye ulaşma hakkı, akademik özgürlük, örgütlülüğe sahip çıkmak ve soruşturmaya müdahil olmak üzere Bursa’da olacaklarını duyurarak, destek çağrısı yaptılar.

Kaynak: TTB