Ana Sayfa > Bildiriler > Siyasi Hırs Uğruna İnsan Sağlığı Hiçe Sayılıyor!

Siyasi Hırs Uğruna İnsan Sağlığı Hiçe Sayılıyor!

Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) tarafından “Yaşanabilir bir Aydın istiyoruz” başlığı altında bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Aydın Koçarlı’da zeytinlik alan olarak gösterilen bölgenin Koçarlı Belediyesi tarafından çöp alanı olarak kullanılması eleştirilirken, uygulamanın Büyükşehir Kanunu 7 Madde’sinin belirtilen yetkileri aştığı ve suç niteliği taşımakta olduğu da vurgulandı. AYÇEP’in açıklaması şöyle:

Yaşadığımız yüzyılda artan teknolojik imkanlar ve yöntem zenginliği insanların yaşadığı problemleri hızla çözüme kavuşmaktadır. Ülkemizde ise basiretsizlik, yeteneksizlik ve hırslar yüzünden sorunlar atıl kalmaktadır. Çöp veya atık sorunları daha modern şekilde çözüme kavuşturulabilmekte iken, Aydın’da Koçarlı’da 60 Ada 16 ve 17 nolu parseller tapuda zeytinlik olarak gösterilmişken, bu alanlar Koçarlı Belediyesi tarafından çöp alanı olarak kullanmakta hem koku hem de insan sağlığını tehdit etmektedir.

Yapılan işlem Büyükşehir Kanunu 7 Madde’sinin belirtilen yetkileri aşmaktadır ve suç niteliği taşımaktadır. Koçarlı Belediyesi modern tesislere sahip olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmesi gerekirken depolama işlemini kanun ve yönetmeliklere uymaksızın ben yaptım oldu zihniyetiyle gerçekleştirmektedir.

Bu durum kabul edilemezdir. Yol yakınken bu yanlıştan dönülmeli Koçarlı halkını sağlıklı çevrede yaşama talebi bir an önce sağlanmalıdır. Yetkili kurum ve kuruluşların bir an önce Koçarlı Belediyesi’nin yanlışını düzeltmeye davet ediyoruz.

Yaşanabilir Bir Aydın İstiyoruz!

AYÇEP YÖNETİMİ