Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Sinop NKP, 7. Dönem Birinci Meclis Toplantısını gerçekleştirdi

Sinop NKP, 7. Dönem Birinci Meclis Toplantısını gerçekleştirdi

Sinop Nükleer Karşıtı Platform, 7. Döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda nükleer santrale ilişkin geçmiş dönemlerde yaşananlar ve gündeme dair konularda görüşmeler ve değerlendirmeler yapıldı.

Sinop Belediyesi çok amaçlı salonunda düzenlenen meclis toplantısında, NKP dönem sözcüsü Zeki Karataş, yaptığı konuşmada bazı değerlendirmelerde de bulundu. Karataş, “Ekoloji mücadelesine gönül veren biz çevreciler sorunun parçası olmak yerine çözümün parçası olmayı istiyoruz. Biz Sinop NKP olarak yaşanabilir bir çevreden yana taraf olduk. Yaşanabilir çevreden yana tavrımızı ortaya koyduk. Ölümü bize dayatanlara inat, yaşamı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Karataş, açıklamasında “Dünya, nükleer enerjiden uzaklaşıp yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelirken, Türkiye ise nükleer enerjiye yönelme isteğini ısrarla sürdürüyor. 6 Nisan’da yaptığımız Genel Kurul sonrasında geçen 9 aylık dönemde ülkemizde yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle planlamak istediğimiz eylem ve etkinlikleri planladığımız şekilde belki gerçekleştiremedik, ama farkındalık yarattığımızı düşünüyoruz” sözleri ile verilmekte olan mücadeleye ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“Hedefimiz, İnceburun Yarımadası’nda NGS’yi ortadan kaldırmak”

Karataş, “Ülkemizin içinde yüzdüğü sorunlar sarmalında, kimsenin sokağa çıkamadığı bir dönemde biz Nükleer Karşıtı Platform olarak sokaklarda ‘Sinop Çernobil Olmasın’ sloganları attık. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikler ve nükleere karşı duruşumuz, bu farkındalık yaratma konularının en canlı örneğidir” dedi.

“Değerli Sinoplular, biz nükleer santrallerin vereceği zararları hem teknik yönden, hem sağlık yönünden hem de idari yönden yapacağı tahribatları anlattık. Bundan sonra da anlatmayı sürdüreceğiz” sözleri ile verilen nükleer karşıtı mücadele hakkında bilgilendirmede bulunan Karataş, konuşmasında mücadelenin hedefini de “Ama asıl hedefimiz, İnceburun Yarımadası’nda kurulması planlanan Nükleer Güç Santrali’ni ortadan kaldırmaktır” şeklinde ifade etti.

“Hukuksal mücalemizi sürdüreceğiz”

NKP dönem sözcüsü Karataş, hukuksal mücadelenin sürdürülmesi konusunda kararlı olduklarını da belirterek; “Sinop NKP; avukatlarımız Mehmet Horuş, Nuray Özdoğan ve Koray Cengiz’den oluşan ekibimizle Sinop NKP ÇED Dosyası için Ana Hukuk grubunu 10 Aralık’ta Ankara’da oluşturduk. Daha sonrasında avukatlarımızın sayısını gerektiğinde arttırabileceğiz. Ayrıca Sinop Barosundan da avukat arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. Bu konuyu Sinop Barosu Başkanımızla defalarca görüştük, ama bir sonuç alamadık.” dedi.

Kaynak: Haber57