Ana Sayfa > Haberler > Saros’ta likit doğal gaz limanı için ÇED olumlu kararı 2’nci kez iptal edildi

Saros’ta likit doğal gaz limanı için ÇED olumlu kararı 2’nci kez iptal edildi

Saros Körfezi’nde devam eden doğal gaz boru hattı ve limanı inşaatı için verilen ÇED kararı mahkeme tarafından ikinci kez iptal edildi. Mahkemenin verdiği iptal kararında “ÇED Olumlu” kararının hukuka uygun olmadığı belirtildi.

Edirne‘nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köyleri arasındaki Saros Körfezi kıyısına BOTAŞ tarafından yapılması planlanan Likit Doğalgaz Taşıma Yükleme Limanı (FSRU) için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevresel etki değerlendirme (ÇED) olumlu raporu, Edirne İdare Mahkemesi’nce 2’nci kez iptal edildi.

Mahkemenin verdiği iptal kararında, ’Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ (ÇED) kararında hukuka uyarlık bulunmadığından dava konusu işlemin iptaline oybirliğiyle karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

SAROS KÖRFEZİ İÇİN BEKLEDİĞİMİZ ADALET SES VERDİ NİHAYET

Kararın açıklanmasının ardından Saros Dayanışma Gönüllüleri, STK’ların da katılımıyla Keşan‘daki Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz, Edirne İdare Mahkemesi’nin, Saros FSRU ÇED olumlu kararını 2’nci kez iptal ettiğini belirterek, “Saros Körfezi için uzun süredir beklediğimiz adalet, nihayet ses verdi” dedi. Karagöz açıklamasında, “3 yıldır verilen mücadele nihayete erdi, Botaş’ın derhal inşaatı durdurup mahkeme kararını uygulaması gerekir. Bu haksız ve hukuksuz durum derhal son bulmalı” dedi.

Açıklamanın ardından mahkeme kararına istinaden Keşan Kaymakamlığı’na FSRU inşaatının durdurulması için dilekçeler de verildi.