Ana Sayfa > Haberler > Sarıgöl ilçesinde fay hattı bu kez seli yuttu, arazilerde devasa yarık ve çukurlar oluştu

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde geçen hatfaki şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel, fay hattının geçtiği üzüm bağlarında devasa yarıklar ve çukurların oluşmasına neden oldu. İlçe halkı endişe içinde ve yetkililerin gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Alaşehir-Sarıgöl’de jeotermal santraller yeraltı sularını çeke çeke azalttı yok etmesi yüzünde topraklarda obruklar, faylarda çökmeler meydana geldiği de ileri sürülen nedenler arasında. Yöre halkı, Süreç böyle devam ederse Sarıgöl Ovası’nın çöküp yok olacağı endişelerini dile getiriyor.