Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > SAMÇEP: “Sahiller ancak kalıcı önlemlerle halk sağlığı için güvenli hale getirilebilir”

Samsun Valiliğinin “Çatalçam – Taflan dahil tüm plajlar için denize girilebilir” açıklaması Samsun Çevre Platformu‘nu harekete geçirdi. SAMÇEP, valiliğin yaptığı açıklma üzerine bileşenleri olan Samsun Tabip Odası Bşk. Dr. Murat Erkan ve Kimya Müh. Odası Bşk. Osman Nuri Pilgir ile yayımlanan raporları da denetleyerek söz konusu bölgelerde gözlemlerde de bulundu.

Konuyla ilgili olarak hem yayınlanan raporları değerlendirdiklerini, hem de yerinde gözlemler yaptıklarını açıklayan SAMÇEP, “Raporu veren labratuvar ve raporun içeriği konusunda şüphemiz yok, Sayın Valimize ve sesimize duyarlılık gösteren kamu yönetimine de teşekkür ederiz” derken, SAMÇEP olarak konu üzerinde titizlikle durmalarının nedenlerini ise şöyle ifade etti:

“Ancak kaygımız şudur ki; alınan önlemler kalıcı olmayabilir. Bu nedenle deniz suyu numune ölçümleri daha sık periyotlarla yapılarak yayınlansın, sorun görülen durumlarda gerekli önlemler alınsın. Sorunun nihai çözümü için de gerekli adımlar atılsın istiyoruz.”

SAMÇEP sözcüsü Mehmet Özdağ, SAMÇEP’in bu konular ile yakından ilgilendiği ve konuların üzerinde hassasiyetle durulduğunu ayrıca “Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından sahilde çam ağaçları altında gecekondu türünden plaj işletmeleri için gerekli önlemler derhal alınsın. İşletmecilik yaptırılacaksa gerekli altyapı destekleri sağlansın, değilse halk sağlığı için sorun teşkil edecek işletmelere göz yumulmasın” şeklindeki taleplerini de ifade ederek açıkladı.