Ana Sayfa > Bildiriler > SAMÇEP: Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Şube Başkanı Pilgir’in Yanındayız!

Çarşamba Eğercili’de Biokütle Enerji Santrali yapan Oltan ve Köleoğlu firmasının Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile Başkan Osman Nuri Pilgir’i santralle ilgili açıklamaları nedeniyle hedef göstermesine ve açıklamalarına SAMÇEP tarafından sert tepki gösterdi.

Çarşamba Eğercili’de Biokütle Enerji Santrali (BES) yapan Oltan ve Köleoğlu firmasının Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ile Başkan Osman Nuri Pilgir’i santralle ilgili açıklamaları nedeniyle hedef göstermesine ve açıklamalarına SAMÇEP tarafından sert tepki gösterildi. Açıklamasında “Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Şube Başkanı Osman Nuri Pilgir’in Yanındayız” diyen SAMÇEP, başkan Pilgir ve KMO’nun asılsız ithamlarla hedef gösterilmesinin nedeninin ÇED iptal davalarında, oda tarafından mahkemeye sunulan sitokiyometri (element analizi) raporu ile bu santralın gerçek yüzünün ortaya serilmiş olduğu gerçeğinin yattığı belirtildi.

SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu) tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklama şöyle:

Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Şube Başkanı Osman Nuri Pilgir’in Yanındayız!

Oltan ve Köleoğlu Elektrik ve Enerji Üretimi Tic. A.Ş. (OKE) tarafından Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Samsun Şubesini ve Şube Başkanı Sayın Osman Nuri Pilgir‘i asılsız ithamlarla hedef göstermektedir. KMO’nın ÇED iptal davalarında mahkemeye sunduğu sitokiyometri (element analizi) raporu ile bu santralın gerçek yüzünü ortaya sermiştir.

KMO; OKE tarafından hazırlatılan Çarşamba Biyokütle Elektrik Santralı Proje Tanıtım Dosyasında belirtilen biyokütle ürünlerinin yanması durumunda; partikül madde (PM1, PM2.5, PM10) ve ağır metaller, polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH), metan dışı uçucu organik bileşikler, kalıcı organik bileşikler ve karbon monoksit dahil olmak üzere insan sağlığına ve çevreye zararlı hava kirleticilerinin önemli bir kaynağı olacağını, biyokütle enerji santrallerinin fosil yakıtlı santrallerden daha fazla CO2 yayacaklarını bilimsel yöntemlerle hazırladığı sitokiyometri raporu ile ortaya koymuştur.

OKE, adı biyokütle olan termik elektrik santralından üreteceği 2.000 GWh elektriğin %100’ünü on yıl boyunca, devlete kilowatsaatini 13,3 $cent’ten satarak her yıl 25-30 milyon $ kazanma telaşıyla bilimsel gerçekleri ortaya koyan her kuruma ve kişiye asılsız ithamlarla saldırmaktadır.

Oltan ve Köleoğlu firmasının, Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve Sayın Başkanı Osman Nuri Pilgir hakkındaki asılsız karalamalarını ve hedef göstermesini şiddetle kınıyoruz.

SAMÇEP (Samsun Çevre Platformu)

Öte yandan Samsun Kimya Mühendisleri Odası tarafından da Santralci Oltan ve Köleoğlu’na asılsız iftiraları nedeniyle tepki gösterildi! Kimya Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Çarşamba Eğercili’de Biokütle Enerji Santrali yapan Oltan ve Köleoğlu firmasının Başkan Osman Nuri Pilgir’i santralle ilgili açıklamaları nedeniyle hedef göstermesine ve açıklamalarına sert tepki gösterdi. Açıklama şöyle: