Ana Sayfa > Bildiriler > Salihli Çevre Derneği: Yaşam Alanlarımıza Yapılan Saldırılara ‘DUR’ diyoruz!

Salihli Çevre Derneği: Yaşam Alanlarımıza Yapılan Saldırılara ‘DUR’ diyoruz!

Salihli Çevre Derneği tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü içim bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada yaşanan doğa talanına ilişkin vurgulamalar yapılırken, verilen mücadeleye de değinilerek “Yaşam alanlarımıza yapılan saldırılara ‘DUR’ diyoruz!” ifadesi yer aldı. Salihli Çevre Derneği‘nin açıklaması şöyle:

Bugün DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ. Murat Dağı‘ndan doğan ve İzmir körfezine dökülen 401 lm uzunluğundaki bir nehrin oluşturduğu 17.000 kilometre karelik bir havzada GEDİZ HAVZASI’nda yaşıyoruz.

Bu topraklar yaşadığımız sürece bizi besledi. Zenginleştirdi. Biz ne yaptık? Yaşam alanımız olan bu havzaya evsel atıklarla, maden ocaklarıyla, kum ocaklarıyla, sanayi atıklarıyla elimizden gelen kötülüğü yapmaktayız. Daha çok ürün alacağız diye dünya ilaç şirketlerinin ürettiği zirai ilaçları kullanarak toprağımızı morfinman yaptık. O ilacı almadan ürün veremez oldu. Hayvancılık ve tarımı aynı yerde yaparak toprağın kalitesini bozduk.

Şimdi de “enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacağız” teranesiyle topraklarımız JES saldırısıyla karşı karşıya. Havza toprakları yer altından çıkan zehirle zehirleniyor. Dünyada ender yetişen Sultaniye üzümün sonunu hazırlıyoruz. Alaşehir öldü. Sarıgöl direniyor. Bizler mücadelemizi sürdürüyoruz.

Bindiğimiz dal kesiliyor. Efendisi olduğumuz toprakların şimdi kölesi olma yolunda hızla ilerliyoruz. İçinde bulunduğumuz şu salgın günlerinde tarıma ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Havzaya saldırı duruyor mu? Hayır! Gözü paraya doymayan şirketler saldırıya devam ediyorlar. İşte Çapaklı. Bizlerden satın aldıkları toprakları BİYOGAZ enerji Santrali için imar değişikliğine gidiyor. Salihli Piyadeler arasında JES etüt çalışmaları devam ediyor.

Bizler yaşam alanlarımıza yapılan bu saldırılara “DUR” diyoruz..

Salihli Çevre Derneği