Ana Sayfa > Bildiriler > Salihli Çevre Derneği JES kuyularına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Salihli Çevre Derneği JES kuyularına ilişkin suç duyurusunda bulundu

Salihli Çevre Derneği, ilçede kurulmak istenen kaçak JES kuyularına ilişkin SANKO A.Ş şirketi ve İl Çevre Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Salihli Çevre Derneği, Sanko A.Ş’nin Salihli’de açmak istediği 17 jeotermal enerji santrali (JES) kuyusunda kaçak tespit edilmesine ilişkin suç duyurusunda bulundu. Salihli Çevre Derneği üyeleri, Salihli Adalet Sarayı binasına gelerek SANKO yetkililerine “çevreyi kirletme”, Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine ise “kamu görevini ihmal suçun”dan suç duyurusunda bulundu.

Dernek üyeleri daha sonra Salihli Adalet Sarayı binası önünde yaptıkları suç duyurusuna ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamasının yapıldığı alanda, “Biz toprağımızı savunuyoruz ya siz ?” pankartı taşınırken sık sık, “Salihli uyuma toprağına sahip çık” sloganları atıldı.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Burada konuşan dernek avukatlarından Yıldıray Çıvgın, SANKO A.Ş’nin açmak istediği JES kuyularına karşı “Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir” raporunun iptal edilmesine ilişkin idari dava açtıklarını hatırlatarak, “Açtığımız davanın sonucunda 12 Haziran’da yapılan keşif sırasında, raporda hiç bulunmayan iki noktaya SANKO tarafından kuyu çalışması yapıldığını öğrendik. Bunun nasıl olduğunu sorduğumuzda herhangi bir ilan yapılmadan herhangi bir ÇED sürecinden geçmeden İl Müdürlüğü’nün olur yazısıyla yaptıklarını söylediler. Bu hukuksuzluktur, halkı tanımamaktır, mahkemeleri yok saymaktır. Bu nedenle SANKO yetkililerine çevreyi kirletme suçundan, Çevre İl Müdürlüğü yetkililerine de kamu görevini ihmalden suç duyurusunda bulunduk. Biz hukuki mücadelemize devam edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili haber için ayrıca tıklayınız: Salihli’de JES davası: Sanko yine hukuk tanımadı

Evrensel