Ana Sayfa > Ekoloji > Rektör yerli tohum üretilen tarlayı dozerle talan etti!

Rektör yerli tohum üretilen tarlayı dozerle talan etti!

Rektör Hüseyin Bağ, üniversiteye bağlı Tarım Bakanlığı ve AB destekli ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nin öğrencilere sosyal tesis yapılmak istenen tarlasına dozerle daldı; alanda nöbet tutan iki profesörü ise tartakladı.

Bitki Genetiği ve Tarımsal Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (BİYOM) ‘Yerli Tohum ve Bitki Üretim Merkezi’nde Tarım Bakanlığı ve AB destekli üretim yapılıyordu. Üniversite yönetimi ise bu alanın bir kısmına sosyal tesis yapmak istedi. Sözcüden Selami Aydın’ın haberine göre; BİYOM’da görevli Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ve Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ile Rektör Bağ arasında çıkan tartışmada akademisyenler darp edildi.

BİLİM TARLASINA YIKIM İÇİN DOZERLE GİRİLİRSE…

Üniversiteye ait iş makineleri sabah saatlerinde alana gelerek çalışma yapmak istedi. Ancak öğretim üyeleri karşı çıktı. Bunun üzerine olay yerine gelen Rektör Hüseyin Bağ, dozerle alana daldı. Çıkan tartışmada Bağ, iki profesörü tartakladı. Bağ’ın iş makinelerine çalışmaları talimatını vermesi üzerine alanda gerginlik yaşandı.

Üniversitenin kararına tepki gösteren kendilerini dozerlerin önüne atan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, “Burada, Rektör eliyle tam bir bilim katliamı yapılıyor” diyerek karara tepki gösterdi.

KATLİAMIN DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRI

“Türkiye’nin gıda geleceği bu projeye bağlı. Yerli tohum ve bitkiler üretiyoruz. Burada uygulanan projelerin altında PAÜ Rektörü’nün de imzası var. Lasmanını Tarım Bakanlığı yaptı. Devlet destekli proje nedeniyle ürettiğimiz bitki tarlalarımızın üzerinden, dozerlerle kanal açılıyor. Tüm karşı çıkışlarımıza rağmen engel olamıyoruz. Tüm kamuoyunu ve bilim insanları, siyasileri ile bakanlık yetkililerini, bu katliamın durdurulması için göreve çağırıyoruz.”