Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ordulular, HES’lerin enerjisini nakledecek projenin toplantılarını yaptırmadı

Ordulular, HES’lerin enerjisini nakledecek projenin toplantılarını yaptırmadı

Ordu’nun 6 ilçesini kapsayan enerji nakil hattı projesinin halkı bilgilendirme toplantısı, Korgan ve Fatsa ilçelerinde yapılmak istendi ancak halk salona girmeyerek toplantıyı yaptırmadı.

HES’lerin ürettikleri enerjiyi nakledebilmek için Ordu’nun altı ilçesini kapsayan enerji nakil hattı projesinin halkı bilgilendirme toplantısı Korgan ve Fatsa ilçelerinde yapılmak istendi ancak halkın salona girmeyerek tepki göstermesi nedeniyle toplantılar yapılamadı.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) tarafından Ordu ili; Akkuş, Korgan, Fatsa, Kumru ve Çatalpınar ilçeleri; Akkuş, Düğencili, Çatılı, Yukarıkozpınar, Yazlık, Aşağıyaylacık, Kösebucağı, Bacanak, Salihli, Oluklu, Eskiordu, Bahçeler, Aşağıtepe, Ayazlı, Fatsa Mevkiilerinde “154 kV Akkuş-Korgan-Kavşak HES-Fatsa Elektrik Enerjisi İletim Hattı” projesinin tesisi ve işletilmesinin ÇED süreci çin yapılması gereken “Halkı Bilgilendirme Toplantısı”nın birincisi Fatsa Halk Kütüphanesi’nde yapılmak istendi. Belediye görevlileri ve iki muhtar dışında katılan olmadı.

Çevre örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin de içinde olduğu yaklaşık 50 kişi salona girmeyerek, toplantı tutanağına “Halk toplantıya katılmadı” yazdırıldı.

Birliktelik dikkat çekti

Fatsa’daki toplantıya Ordu Çevre Derneği Bakanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş, Perşembe Sakinşehir Derneği Başkanı Levent Erkoç, Fatsa Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Altuntaş, Fatsa ekoloji mücadelesi içinde olan Osman Güvenalp, Resul Şahin’in de içinde olduğu yaklaşık elli kişi salona girmeyerek, toplantı tutanağına “Halk toplantıya katılmadı” yazdırıldı.

Bina girişi önünde yapılan açıklamada ÇED süreci hakkında bilgi verildi. On gün içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçelerinin verilmesi kararlaştırıldı.  Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, Fatsa Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Zeki Odabaş birer konuşma yaparak, toplantıya katılmanın olmamasının önemli olduğunu vurguladılar.

Neden iki ilçede toplantı yapılıyor?

Aynı gün öğleden sonra da Korgan’da Belediye Toplantı Salonu’nda yapılmak istenen toplantıya halkın katılımı olmadığı için gerçekleştirilemedi. Toplantıya Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekoloji Birliği Sözcüsü Coşkun Özbucak, Perşembe Sakin Şehir Derneği Başkanı Levent Erkoç, Osman Güvenalp, Resul Şahin ve köylüler hazır bulundu. Toplantıya katılan iki muhtar ikna edildi, toplantı tutanağındaki isimlerini sildirerek salondan çıktılar. Bu nedenle de toplantı yapılamadan sonuçlandı.

Toplantı salonunun önünde konuşan Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, ÇED süreci için “Halkı bilgilendirme toplantısı”nın önemli olduğunu, toplantıya katılmayarak projenin ÇED sürecinin aksatıldığını belirtti. Başkan Ertuğrul Gazi Gönül, “Projenin altı ilçeyi kapsadığını ancak toplantının yalnızca iki ilçede yapılmasının yanlışlığını vurguladı. Fatsa’da olduğu gibi on gün içinde Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçelerinin verilmesi kararlaştırıldı.